Nieuwe VVV wandelgids gemeente Haaren

Op maandag 7 juli is in Esch de nieuwe VVV wandelgids gelanceerd door wethouder Eric van den Dungen. Tijdens het persmoment heeft wethouder Eric van den Dungen de wandelgids geïntroduceerd en overhandigde hij het eerste exemplaar van de wandelgids aan amateur-historica en heemkundige Nettie van den Langenberg. Aansluitend daarop werd er een stukje van de wandeling gelopen onder leiding van Nettie van den Langenberg.

VVV-wandelgids-haaren

Eropuit

Vanaf maandag 7 juli 2014 kunnen recreanten gebruik maken van een nieuwe VVV gids met wandelingen in Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt. Er zijn per dorp twee wandelingen ontwikkeld op basis van het Brabant brede wandelknooppunten systeem. De lengtes van de wandelingen variëren tussen de 6 en de 12 kilometer en laten de recreanten genieten van de prachtige natuur en de bijzondere bezienswaardigheden die de vier dorpen van gemeente Haaren rijk is.

 

 

Nieuwe stijl

De wandelgids is opgemaakt in de splinternieuwe huisstijl van Routebureau Brabant en heeft een oplage van 2.000 stuks. De gids is gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV agentschap Conferentiehotel Guldenberg te Helvoirt, VVV agentschap Albert Heijn Haaren en VVV Agentschap Bezoekerscentrum Het Groene Woud te Haaren. Er zijn ook exemplaren verkrijgbaar op het gemeentehuis voor recreanten en ook voor ondernemers die de wandelgids willen verstrekken aan hun gasten. Er zijn ook enkele exemplaren verkrijgbaar bij VVV ’s-Hertogenbosch.

Impuls aan wandeltoerisme

De wandelbrochures zijn door VVV Noordoost-Brabant in opdracht van de gemeente Haaren ontwikkeld. Eerder dit jaar zijn er door de VVV meerdere sessies georganiseerd met diverse ondernemers en organisaties voor het verzamelen van input voor de wandelingen. Dit heeft geresulteerd in deze nieuwe wandelgids. De gemeente hoopt met dit nieuwe product een impuls te geven aan het wandeltoerisme in Biezenmortel, Esch, Haaren en Helvoirt, onderdeel van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dit is één van de doelstellingen van het Toeristisch Recreatief Ontwikkelingsplan.

Comments are closed.