Kindertentoonstelling ‘IJstijd’ in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden presenteert vanaf de herfstvakantie (11 oktober 2014-10 mei 2015) de uitdagende kindertentoonstelling ‘IJstijd’, waarin kinderen het leven in de ijstijd zelf kunnen uitproberen. Ze maken een ijskoude ontdekkingstocht met de elfjarige ijstijdkinderen Bor en Veer, en gaan 20.000 jaar terug in de tijd.
leiden-tentoonsteling-ijstijd

Met zes spannende opdrachten valt er van alles te doen en te ontdekken over de ijstijd. Van griezelige ijstijddieren om op te jagen en vuur maken, tot een ijscabine om uit te proberen hoe koud het tijdens de ijstijd was. Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het tentoonstellingsverhaal en tekende het decor.

Mammoetjacht

In de tentoonstelling ‘IJstijd’ kunnen kinderen met Bor en Veer mee op mammoetjacht, ze trotseren barre kou in een ijscabine, maken vuur en een digitale grotschildering in een geheime grot. Ze staan er zelfs oog in oog met gevaarlijke ijstijddieren zoals een sabeltandtijger en een mammoet. Ook zijn er duizenden jaren oude fossielen om aan te raken, een jachtkampje met tenten en echte vuurstenen speerpunten en werktuigen uit de museumcollectie. Iedereen die ‘IJstijd’ bezoekt krijgt een kortingsbon voor de film ‘Giganten van de IJstijd’ in het Omniversum in Den Haag.
 

 
Tijdens de schoolvakanties zijn er extra activiteiten en is het museum op maandag open. De Museumshop heeft een speciaal ijstijd-assortiment met boeken, spelletjes en kadootjes.

De tentoonstelling ‘IJstijd’ kwam tot stand dankzij SNS REAAL Fonds, Van den Ban Group, Stichting Zabawas en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Rijksmuseum van Oudheden wordt gesteund door de BankGiro Loterij.

Comments are closed.