Amsterdammers kamperen in eigen buurt

Deze zomer vindt de tweede editie van De Buurtcamping plaats. Na de geslaagde editie van vorig jaar in het Oosterpark, veranderen dit jaar het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in een buurtcamping. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen.
buurtcamping-amsterdam

De Buurtcamping vindt dit jaar plaats van vrijdag 15 t/m zondag 17 augustus.

Succesvolle eerste editie

Vorig jaar vond in het Oosterpark de allereerste editie van De Buurtcamping plaats. Drie dagen lang was het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is. Van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leefden ze er vol positieve energie gezellig samen, ontmoetten elkaar en hielpen elkaar. Vriendelijk en eenvoudig. Volgens het Parool “vormden buurtbewoners, vrijwilligers en de beruchte vaste bewoners van het Oosterpark een weekend lang één idyllische gemeenschap”. Vanwege het grote succes van vorig jaar zijn er dit jaar drie buurtcampings te vinden in Amsterdam. Naast het Oosterpark veranderen dit jaar ook het Noorderpark en het Rembrandtpark in een buurtcamping.

 

 

Leer je buurt kennen

Leer je buurt kennen
De Buurtcamping heeft als doel de buurtbewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen. Op de camping zijn de nodige voorzieningen zoals toilet en douche aanwezig, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt. Vorig jaar gaf 100% van de kampeerders aan het gevoel te hebben op vakantie te zijn geweest en leerde men in het weekend gemiddeld 9 nieuwe mensen kennen. Veel kampeerders gaven aan dat ze na de camping in de buurt andere kampeerders tegenkwamen, deze vervolgens groeten en een praatje mee maakten. De camping heeft drempels om elkaar aan te spreken weggehaald. Daarnaast zijn er samenwerkingen en zelfs relaties ontstaan op De Buurtcamping.

Reserveer of verdien een kampeerplek

De Buurtcamping zoekt buurtbewoners die mee willen helpen bij het opbouwen van de campings of een activiteit willen organiseren. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.voorjebuurt.nl en zo een kampeerplek verdienen of een donatie doen. Via www.debuurtcamping.nl kan men betaalde en Stadspasplekken reserveren. Om de diversiteit en kleinschaligheid te bewaken is er een beperkt aantal plekken beschikbaar en is 1/3 van de plekken betaald, 1/3 gratis voor vrijwilligers en 1/3 gratis voor bezitters van een Stadspas.De betaalde plekken in het Oosterpark waren al binnen een paar dagen uitverkocht dus je moet er snel bij zijn.

Comments are closed.