Al meer dan 20.000 getekende petities tegen handdoekjeleggen

In juni lanceerde Zoover de campagne tegen handdoekjeleggen. Al meer dan 20.000 vakantiegangers lieten van zich horen door de petitie van Zoover te tekenen. Het bijbehorende filmpje werd al meer dan 140.000 keer bekeken.

Persbericht Sunbreaker

Met de zomervakantie voor de deur zal Zoover de virtuele handtekeningen inclusief tips aanbieden aan hotels, appartementencomplexen en campings in Zuid-Europa en Noord-Afrika.

Grootste vakantie-ergernis

Het in alle vroegte reserveren van ligbedden aan het zwembad is vakantie-ergernis nummer 1 onder Europese vakantiegangers. Meer dan 73% ergert zich hier mateloos aan. Hoewel de meeste hotels een ligbeddencapaciteit aanhouden van 80% van het maximum aantal gasten in hun hotel vinden ze het lastig om het hoofd te bieden aan deze vervelende trend. Veel hotels en touroperators reageerden zeer positief op de actie. Zoover ontving vele duizenden geschreven reacties op de actie. Vakantiegangers zijn het echt beu.
 

 

Tips voor hotels

Uit veel gesprekken met grote resorts en consumenten heeft Zoover een aantal tips opgesteld voor hoteleigenaren.

  • Wees duidelijk in je communicatie. Meld via borden en reglementen dat “handdoekjeleggen” niet is toegestaan en handhaaf deze regel ook!
  • Gebruik een “parkeerschijf” voor ligbedden zodat mensen tijdelijk (bijvoorbeeld max 1h) hun stoel kunnen verlaten om even te lunchen o.i.d. Het bedrijf Madrene uit Schijndel maakte een proefmodel voor Zoover.
  • Sta reserveren voor 9.00 uur in de ochtend niet toe; liggen er wel handdoeken voor deze tijd op de stoelen dan kunnen ze worden weggehaald en bij de receptie worden teruggevraagd (mooi moment om te vertellen dat reserveren niet de bedoeling is).
  • Zorg ervoor dat er een speciale balie is met handdoeken van het hotel; alleen deze handdoeken mogen aan het zwembad worden gebruikt zodat vakantiegangers minder snel geneigd zijn vroeg te reserveren.
  • Zorg voor een centraal (digitaal) reserveringssysteem; hiermee kan een zonnebed voor een bepaalde tijd worden gereserveerd.
  • Scherp de regels aan; is een gast meer dan een uur niet bij het zwembad dan zouden badlakens kunnen worden verwijderd.

Comments are closed.