Verdubbeling aantal gezinnen op cruisevakantie deze zomer

Families ontdekken in toenemende mate de cruisevakantie als ideale gezinsvakantie. Costa Cruises constateert dat het aantal zomerboekingen van Nederlandse gezinnen met kinderen is verdubbeld.

costa-cruises

Verdubbeling aantal gezinnen op cruise

Terwijl het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat dit jaar lijkt te dalen, zet de jaren geleden ingezette groeitrend van cruisevakanties in 2014 door. Opvallend is de toename van het aantal gezinnen bij Costa Cruises. In de kerstvakantie werd al een opvallende groei gemeld en deze zomer is zelfs sprake van een verdubbeling.
 

 

Kinderen mogen op de meeste afvaarten gratis mee

Op de meeste afvaarten van Costa Cruises varen maximaal twee kinderen tot 18 jaar gratis mee als zij gebruik maken van de extra bedden op de hut van de ouders. Dit is tegelijkertijd een belangrijke verklaring voor de populariteit van cruisen als gezinsvakantie. Een cruise is all inclusive, en dat maakt de kosten te overzien. Het feit dat het verblijf van kinderen gratis is, betekent dat een cruisevakantie juist voor gezinnen een financieel aantrekkelijke optie is. Voor de kinderen is de grootste pré dat er voor hen op een cruiseschip enorm veel te doen is, met het gezin of met andere kinderen aan boord. Kinderclubs, zwembaden, een gameroom, sporttoernooien, een 4D cinema, een theater en niet te vergeten self service softijs automaten als toetje bij het buffet. Tegelijkertijd kunnen de ouders relaxen terwijl het schip elke dag weer een andere bestemming in Europa aandoet om als gezin te ontdekken.

Comments are closed.