De 5 aantrekkelijkste aspecten van reizen

Ga je binnenkort op vakantie? Een trektocht over de Himalaya, een ontdekkingsreis door Afrika of een strandvakantie in Azië: elke reis of vakantie kan je horizon verbreden, dierbare herinneringen opleveren en tot levenslange vriendschappen leiden. Hotels.com zet de vijf aantrekkelijkste aspecten van reizen op een rij.

safari

1. Nieuwe mensen ontmoeten

Het leukste van reizen is nieuwe mensen leren kennen. Denk je terug aan een vakantie, dan koester je niet de momenten dat je in bed bent blijven liggen. Dus trek er op uit om mensen te ontmoeten die je anders alleen in je dromen was tegengekomen. Neem deel aan excursies, slaap in een hostel of ga eten in restaurants met shared tables. Dit zijn dé manieren om locals of reizigers met dezelfde interesses te ontmoeten.

2. Herinneringen bewaren

Raak je moe van die jaloersmakende Instagram pics van je vrienden, uit alle uithoeken van de wereld? If you can’t beat them, join them! Ga dansen in Zuid-Amerika, maak een roadtrip in de VS of een wijnreis door Frankrijk. Maak foto’s, deel ze met je vrienden en bewaar die geweldige herinneringen voor je kinderen en kleinkinderen.

3. Koopjes scoren

Eerst speuren naar de beste vluchten en hotels, om vervolgens op lokale markten naar koopjes te jagen. Deze zoektochten behoren vaak tot de leukste aspecten van een reis. Door bij het boeken gebruik te maken van loyaliteitsprogramma’s, zoals Welcome Rewards van Hotels.com waarbij je een gratis overnachting krijgt voor elke tien die je er boekt, vertrek je bovendien met een extra zakcentje en een goed gevoel.
 

 

4. Je laten verrassen

Wie niet gebonden is aan een dichtgetimmerd reisschema, kan zomaar de dag plukken op vakantie. Dit beeld schrikt sommige reizigers af. Handige hulpmiddelen, zoals apps, maken de keuze om buiten de gebaande paden te treden een stuk makkelijker. Met de mobiele app van Hotels.com kun je last minute meer dan 100.000 hotels boeken over de hele wereld. Dus laat die plattegrond even links liggen en volg je gevoel.

5. Grenzen verleggen

Ben je een typische routinereiziger? Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws. Bezoek een bijzondere bestemming, eet iets onbekends of maak een ontdekkingstocht. Gun jezelf vrije dagen waarop je spontaan beslist wat te doen op vakantie. Of laat de keuze aan je reisgezelschap. Zo kom je op plekken waar je anders nooit zou zijn geweest.

Na een heerlijke vakantiedag geniet je uiteindelijk vooral aan tafel. Veel, zo niet alle reizigers houden rekening met hun culinaire voorkeuren. Of je nou naar Italië gaat, naar Thailand of naar Argentinië: laat het dieet achterwege en de broekriem thuis. Eet, en smul of er geen morgen komt.

Comments are closed.