In de Vallei van de Loir: het kasteel van Le Lude opent zijn deuren!

Koningen, prinsen, markiezen… Eeuwenlang al strijken in de kastelen van de Loir de grote namen uit de Franse geschiedenis neer.

le-lude

Zin om er ook eens rond te neuzen? Kies dan misschien voor het kasteel van Le Lude! 
De gelukkige eigenaren van dit bescheiden optrekje zijn zo vriendelijk om hun pareltje van april tot september open te stellen voor het publiek. Dat de heer de lijfeigenen ontvangt is een gelegenheid om niet te missen. Openingsuren: tuinen: van 10 tot 12u30 en van 14 tot 18 uur. Kasteel: geleid bezoek om 11u30 en van 14u30 tot 18 uur.

Bediend als koningen

Na alle bezoeken aan Middeleeuwse bouwsels en onvergetelijke landschappen moet u natuurlijk nog ergens logeren. Een prima adres in de Vallei van de Loir is het gastenverblijf in de Grande Rue 5, pal in het centrum van Le Lude. ’s Ochtends wacht u daar bij wijze van ontbijt een koninklijk festijn. Het uitzicht over de prachtige tuin is overigens niet minder vorstelijk. En u kunt van daar te voet naar het domein van het kasteel. Beter dan aan het hof van Versailles… 

 

 

Hoe kom je er?

Brussel – Le Lude duurt 3 u 53 met de trein en 5 u 50 met de wagen. Vanuit 
Amsterdam moet je respectievelijk 6 uur en 7 u 45 minuten rekenen.

Comments are closed.