Gran Canaria zet beste beentje voor met derde editie wandelfestival

Dat Gran Canaria een grote aantrekkingskracht heeft bij zon- en strandliefhebbers behoeft nauwelijks toelichting. Maar de toeristische autoriteiten willen af van dit eenzijdige imago en het eiland tevens op de kaart zetten als een actieve vakantiebestemming.

Gran Canaria-hiking-2

Met uitzondering van de warme maanden juli en augustus, is de temperatuur de rest van het jaar aangenaam voor een wandel-, fiets- of mountainbike vakantie. Met name het ruige binnenland en het bergachtige noorden lenen zich prima voor lichte wandel- of fietstochten tot en met zeer zware trek- en fietstochten.

Om het eiland wat meer als wandelbestemming te profileren, wordt voor het derde opeenvolgende jaar het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd, dit jaar van 3 tot 12 oktober. Onder begeleiding van ervaren gidsen worden 11 groepswandeltochten uitgezet variërend van licht tot middelzwaar. De groepen bestaan uit maximaal 25 personen. Het wandelfestival wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural – een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in centraal en noord Gran Canaria – en het verkeersbureau van Gran Canaria.

11 wandeltochten

Het centrale berglandschap splitst het eiland in tweeën op: het droge zuiden en groene bergachtige noorden. Het eiland telt zo’n 2.000 km aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten. Er zijn tijdens het festival elf tochten uitgezet, tien in het binnenland en het noorden en één door de duinen van Maspalomas. De routes zijn gethematiseerd waaronder de ‘natuur, wijn en het pottersbakken dorp Atalaya’, ‘Wandelen door de Wolken’ naar onder meer de Roque Nublo, ‘Natuurpark en Tradities’ met onder meer het natuurpark Pino Santo en ‘Bergtoppen in Gran Canaria’, een wandeling van 9,5 km met magistrale vergezichten op bergtoppen. Kosten voor deelname aan 1, 2 of 3 wandelingen is respectievelijke 33, 67 en 95 euro indien geboekt voor 30 augustus. Dit is inclusief vervoer vanaf accommodatie naar startpunt en retour, gids, lunch en verzekering. Wil je tijdens je verblijf meer activiteiten ondernemen, optioneel kunnen er bijvoorbeeld ook mountainbike of racefietsen tochten geboekt worden, surflessen, snorkelen, duiken, bergklimmen en meer. Ook arrangementen inclusief behoren tot de mogelijkheden.
 

 

Sfeervolle finca’s

Een ander voordeel van het binnenland en het noorden zijn de vele karakteristieke accommodaties. Geen grote hotelkamerfabrieken zoals je die in het toeristische zuiden vindt, maar kleinschalige, rustieke en sfeervolle overnachtingsplekken. Deze logeeradressen zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural dat momenteel 39 finca’s en 13 hotels telt. Het merendeel van de finca’s beschikt over een eigen zwembad.

Comments are closed.