VVV Zuid-Limburg lanceert nieuwe duurzame tools

Tijdens een door de VVV georganiseerde kennisbijeenkomst over duurzaamheid vorige week -voor aangesloten ondernemers- lanceerde VVV Zuid-Limburg een nieuwe duurzaamheidspagina op haar website en een duurzaamheidstoolkit voor ondernemers. “Respect voor de VVV voor dit initiatief” aldus een van de deelnemers. Tegelijkertijd voegde de VVV een nieuw duurzaam product toe aan haar assortiment: de Gulpener Bierwandeling.

duurzaam_hoofdfoto

Duurzame kennisbijeenkomst voor ondernemers

Donderdag 27 juni jongstleden organiseerde VVV Zuid-Limburg de ondernemersdag ‘Zuid-Limburg ontmoet… Duurzaamheid’ bij ondernemer ‘Ontmoet Anna’ in het oude stationsgebouw van Meerssen. Een dag waarop ondernemers, die aangesloten zijn bij VVV Zuid-Limburg, een gethematiseerde dag volgden en met andere contribuanten van de VVV ervaringen konden uitwisselen tijdens een netwerkwandeling en lunch. De VVV sprak hier zelf over het belang van een duurzame aanpak in de toeristisch-recreatieve branche en de door haar gekozen aanpak hierin. Daarna nam ondernemer Miranda Kester het woord om over de filosofie van haar duurzame knooppunt ‘Onmoet Anna’ te vertellen. Vervolgens volgde een rondleiding door Meerssen door ondernemer Jos Kester, eveneens van Ontmoet Anna, die de ondernemers als stadsgids over het oude en moderne Meerssen vertelde. Daarna nuttigden de deelnemers een lunch waarbij streekproducten zoals Limburgse kersen, biologisch brood en andere heerlijkheden op tafel stonden. Het middagprogramma werd ingevuld door eigenaar/adviseur Marco Ouwerkerk van het bedrijf Green Leisure. Door onder andere zijn ervaring als keurmeester bij GreenKey nam hij de ondernemers mee in twaalf thema’s waarbinnen duurzaam en verantwoord ondernemen in horeca, recreatie en toerismebedrijven ingevuld kan worden. De in deze presentatie ingebrachte stellingen brachten bevlogen reacties te weeg in het streven naar de juiste verhouding tussen people, planet en profit.

Nieuw duurzaam platform en duurzame toolkit

Om het duurzaamheidsniveau van de regio Zuid-Limburg naar een hoger niveau te tillen, heeft VVV Zuid-Limburg een platform ontwikkeld waarop ondernemers, gemeenten, relaties en de VVV zelf duurzame projecten een podium kunnen geven. Dit is te vinden op de website van de VVV Zuid-Limburg via vvvzuidlimburg.nl/corporate/duurzaamheid/. Op de website wordt nog eens het belang aangegeven van een duurzamer toerisme in Zuid-Limburg. Ook genomen initiatieven om Zuid-Limburg duurzamer te maken staan op deze site. Doel hiervan is om elkaar te stimuleren, te helpen, te vinden en om verblijfsrecreanten te blijven boeien in de toekomst. Daarnaast heeft de VVV Duitse studenten van de Cologne Business School in Keulen, onder begeleiding van professor Reiser, een toolkit laten ontwikkelen die interessant is voor accommodaties. Deze is gratis beschikbaar gesteld aan de ondernemers die deelnamen aan de kennisbijeenkomst van vorige week.
 

 

Gulpener Bierwandeling, een nieuw duurzaam product

Vanaf 1 juli heeft VVV Zuid-Limburg een Gulpener Bierwandeling in het assortiment opgenomen. Deze wandeling voert wandelaars door het Gulpdal langs Kasteel Neubourg, Pesaken, Reijmerstok en Euverem. Ook de Gulpener Bierbrouwerij en de hopvelden van Reijmerstok liggen op de route. De plekken waar het gewas milieuvriendelijk groeit en het maatschappelijk verantwoord bier gebrouwen wordt. Dit geeft meteen het duurzame tintje aan de wandeling. De wandeling sluit af met een mini proeverij van 3 verschillende bieren bij Herberg de Zwarte Ruiter in Gulpen. De wandeling is dagelijks van 10.00-15.00 uur – behalve dinsdag – te lopen, duurt 2,5 uur en kost € 7,95 inclusief route en miniproeverij. De start van de wandeling is bij de VVV in Gulpen en is te reserveren via info@vvvzuidlimburg.nl of via een van de VVV Limburg Winkels.

Comments are closed.