Reuzen en cultuur in het Ierse Limerick City of Culture 2014

Limerick is dit jaar de eerste Ierse stad met de titel ‘City of Culture 2014’. De culturele agenda staat bol van de activiteiten met als hoogtepunt de ‘Saga of the Giants’. Gedurende dit culturele festival trekken gigantische reuzen door de straten van Limerick; een adembenemend spektakel voor jong en oud.

sage of the giant

Van 5 tot 7 september komen de reuzen van het Franse Royal de Luxe Nantes naar Limerick. Dit spektakel staat bekend als het meest imponerende en grootste straattheater van de wereld. Het is de eerste keer dat deze ‘Giant Saga’ naar Ierland reist en voor Limerick wordt het de absolute climax van het culturele jaar.

Het Franse gezelschap, dat wereldwijd al miljoenen kijkers heeft geboeid, slaagt er in om straten en pleinen te veranderen in gigantische theaterdecors waarin de reuzen op een fantastisch manier acteren. ‘The Giant’s Journey’ door Limerick, voert de mensen langs het parcours naar een betoverende sprookjeswereld waar iedereen, groot en klein, als aan de grond genageld staat; de ogen en de mond open, vol bewondering. Het aantrekkelijke Limerick en de Giant Saga worden een hoogtepunt van de Ierse zomer 2014.

 

 
Limerick, een historische stad in het zuidwesten van Ierland, staat dit jaar in het teken van City of Culture 2014. Een jaar lang wordt er in de stad gefeest. Het programma is veelzijdig waarbij alle cultuurvormen aan bod komen, van mode, theater, film en video tot architectuur, muziek, geschiedenis en visuele kunst. Gedurende het gehele jaar worden er in totaal ruim 200 evenementen georganiseerd. Daarnaast is Limerick ook voor de cultuurconsumenten aantrekkelijk met goede (lokale) gastronomie en straatanimatie. Limerick is dit jaar niet alleen een goede uitvalsbasis om de mooiste hoekjes van Ierland te ontdekken, zoals de Shannon River, maar het is ook een fantastische verblijfplaats die de gehele zomer bruist.

Comments are closed.