Steeds meer vakantiegangers maken een ‘pretpark-pitstop’ in Rust

Iedereen kent de campagne-slogan “Twee uur rijden, kwartier rust”. Vakantiegangers kregen en krijgen nog steeds het advies na twee uur rijden een vijftiental minuten pauze te nemen. Europa-Park adviseert echter iedereen die op weg is naar het vakantieadres in Zwitserland, Italië of het (Zuid)oosten van Frankrijk minimaal een dagje Rust te nemen. Duitslands grootste attractiepark ligt in het plaatsje Rust.

Poseidon_1,3 MB

De meeste attracties

Europa-Park ligt direct aan de A5 van Karlsruhe naar Basel, in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas. De afgelopen jaren nemen steeds meer Belgen en Nederlanders (afslag) Rust en maken hier een tussenstop. Dat is niet alleen voor de ‘achterbank’ een onvergetelijk begin van de vakantie, ook de ouders starten op deze manier relaxed aan hun vakantie. In het park zijn namelijk 13 Europese landen nagebouwd en in deze themagebieden bevinden zich meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Iedere dag staat er ook zo’n zes uur show op de planken. Overnacht kan worden in de hotels of op het Camp Resort. Beide liggen op loopafstand van het park.

Bijzondere themahotels

Een overnachting in één van de vijf hotels van Europa-Park is een bijzondere belevenis. Ook hier is het Europese thema tot in de kleinste details doorgevoerd. Alle hotels kennen minimaal vier sterren, beschikken over gratis zwembad, sauna, Wifi, fitnesscentrum en parkeerplaatsen. Voor een snelle kennismaking met het park hebben hotelgasten de mogelijkheid om een halfdagticket (vanaf 14.00 uur) of een avondticket (vanaf 16.00 uur) te kopen. Als hotelgast heb je op je aankomstdag sowieso het laatste uur vrij toegang tot het park.

Glamping

Kamperen met comfort heet tegenwoordig glamping. Een nieuw woord maar Europa-Park biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Geheel in het thema van het Wilde Westen kan in het Camp Resort overnacht worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar. Men overnacht hier al vanaf 22 euro.
 

 

Kamperen naast de achtbanen

Vakantiegangers die met de eigen camper, caravan of tent op doorreis zijn, vinden op de camping alle benodigde voorzieningen. Er zijn 200 standplaatsen, deels met gras, deels met grasstenen, maar overal met stroomaansluitingen. Er kan vooraf geen plaats gereserveerd worden, maar er is voor iedereen altijd nog een plaatsje gevonden. Men betaalt het verblijf per uur, maximaal 28 Euro per 24 uur, per standplaats.

Comments are closed.