„Ray“ parkeert uw auto – nieuw robotparkeer-product op Düsseldorf Airport is technische wereld-primeur.

Vanaf nu parkeert parkeer-robot ‘Ray’ de auto’s in. Rustig, precies en heel efficiënt vindt Ray voor elk voertuig de juiste parkeerplaats. En voor wie zijn auto weer wil komen ophalen zet Ray het voertuig op het afgesproken tijdstip klaar. De parkeerrobot maakt deel uit van een technische wereldprimeur die voor het eerst op Düsseldorf Airport wordt ingezet.
dusseldorf

De zoektocht naar een vrije parkeerplaats vlak voor vertrek behoort dankzij Ray vanaf nu tot het verleden. Hiermee neemt de modernste computertechniek het inparkeren over van de klant. Afgelopen maandag werd het systeem van de firma serva transport systems uit Beieren officieel in gebruik genomen.

Dankzij deze hoogwaardige techniek hoeft de klant nu alleen nog maar zijn voertuig eenvoudigweg in een van de 6 ruimbemeten overdrachtsboxen op te stellen. Deze bevinden zich in de directe omgeving van de terminal zodat de afgifte van het voertuig simpel en snel afgehandeld kan worden. Niets staat een snel vertrek per vliegtuig meer in de weg. Omdat Ray met de vluchtgegevens van de luchhaven verbonden is wordt het voertuig van de klant bij diens terugkeer op precies de juiste tijd weer afgeleverd. Passagiers hoeven dus niet meer te onthouden waar ze hun voertuig precies hebben achtergelaten, kunnen het zonder oponthoud weer in ontvangst nemen en meteen vanaf de airport verder reizen.

Met ons nieuwe PremiumPLUS aanbod verbreedt Düsseldorf Airport opnieuw de parkeermogelijkheden wat past binnen onze innovatieve en klantgerichte aanpak in dit segment. Met dit product spreken wij vooral de zakelijke reizigers aan, die tegenwoordig erg kort voor vertrek van hun vlucht naar de airport komen, het parkeren efficiënt af willen handelen en na al na enkele dagen weer terugkeren. Voor hen is dit concept ideaal.

Verklaarde luchthaven-directeur Thomas Schnalke.

Op het gebied van IT ondersteund parkeren verwachten wij de komende jaren veel innovaties. De inzet van intelligente robotsystemen zal het parkeren revolutionaliseren. Ik ben erg blij dat wij gezamenlijk dit veelbelovende systeem op Düsseldorf Airport als wereldprimeur in kunnen zetten.

Verklaarde Dr. Christian Jahncke, directeur van SITA Airport GmbH, een joint venture van Düsseldorf Airport en SITA, een wereldwijd actieve spelerop het gebied van luchthaven ICT.
 

 

Voor ons bedrijf is het een grote dag. Voor de eerste keer wordt ons geautomatiseerd parkeersysteem op luchthaven Düsseldorf actief. Ons gepatenteerd robot-systeem is uniek in de wereld en biedt de gebruiker allerlei voordelen. Wij danken luchthaven Düsseldorf en SITA Airport voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn ervan overtuigd dat het systeem de verwachtingen, die er bovenal op gericht zijn om de gebruiker tot nut te zijn, ten volle waar zal maken.

Aldus serva directeur Rupert Koch.

Dankzij Ray wordt inparkeren kinderspel

De passagier reserveert via een online boekingssysteem ( parken.dus.com ) voor de reis zijn persoonlijke parkeerplaats en downloadt bij de eerste boeking de app ( “DUS PremiumPLUS-Parking”, beschikbaar voor OS en Android ). De klant rijdt aangekomen bij de aankomsthal naar de aparte gedeelte in P3 en stelt zijn voertuig op in een van de overdrachtsboxen. In de eerste instantie zijn 249 plaatsen beschikbaar in het robotische parkeersysteem. Voor het vertrekken vanaf de overdrachtsboxen naar de nabijgelegen terminals bevestigt de bestuurder op een touchscreen dat er zich geen personen meer in het voertuig bevinden, geeft aan wanneer hij het voertuig weer op wil halen en of hij met handbagage of ingecheckte bagage reist. De parkeerprocedure wordt automatisch gedaan door robot Ray, die het voertuig opmeet en voorzichtig inparkeert. Het systeem vergelijkt de ingevoerde terugkeer-gegevens met de database van de luchthaven. Het systeem weet daardoor wanneer het voertuig weer gebruikt zal worden door de klant. Het voertuig wordt dan weer ruim bijtijds aan de klant ter beschikking gesteld in de boxen. Indien de reisgegevens wijzigen kan de klant dit via de app snel en makkelijk doorgeven aan het systeem.

Dit systeem biedt onze passagiers op het gebied van bewaakt parkeren een toegevoegde waarde, inclusief verzekering van het voertuig. Ter plaatse staat onze klant natuurlijk altijd een vriendelijke medewerker ter beschikking die hem met raad en daad bij kan staan. Als introductie-aanbieding rekenen wij tot het einde van dit jaar voor ons PremiumPLUS aanbod een dagtarief van €29 of €4 per uur. Als de nieuwe techniek door onze klanten wordt aanvaard zullen we een uitbreiding van het systeem overwegen omdat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in bestaande parkeergarages.

Aldus Thomas Schnalke.

Comments are closed.