Turkish Airlines breidt netwerk uit naar 107 landen in de wereld met de toevoeging van Cotonou, Benin

Door de toevoeging van dit 107ste land, breidt Turkish Airlines zijn Afrikaanse netwerk uit met het 26e land in Afrika.

Turkish Airlines

Turkish Airlines voegt nog een bestemming in Afrika toe, aan het al zeer uitgebreide netwerk. De vluchten tussen Istanboel en Cotonou worden 4 keer per week uitgevoerd op maandag, woensdag, vrijdag en zondag in beide richtingen.

Introductieprijzen voor retourtickets van Istanboel naar Cotonou zijn verkrijgbaar vanaf vanaf 420 euro (inclusief belastingen en toeslagen). ). Daarnaast is er een speciale aanbieding voor Miles&Smiles leden voor de eerste 6 maanden op de nieuwe bestemming. Voor 25% minder Miles&Smiles kunnen de leden een ticket of upgrade kopen.
 

 
Cotonou is de grootste stad van het land en is de belangrijkste financiële en transport hub. De luchthaven van Cotonou Benin is de enige internationale gateway en ligt zo’n 39 kilometer van Porto Novo,de hoofdstad. Het stadscentrum van Cotonou ligt 15 kilometer van de luchthaven en ligt in het zuidoostelijke deel van het land, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en het Nokoué meer.

De stad is de belangrijkste havenstad en is het eindpunt van de spoorlijn. Het is ook de thuisbasis van de Cotonou Friendship Stadium, Kathedraal van Cotonou en Cotonou Centrale Moskee; een belangrijke plaats voor moslims niet alleen voor de stad, maar ook voor het land. De lagune van Cotonou, die het Nokoué meer en de Atlantische oceaan aan elkaar verbindt, verdeelt de stad in tweeën.

Het Koninklijke Paleis, dat onlangs is omgebouwd tot het Musee Honme, is vooral bekend om zijn focus op de Hogbunu Koning Toffa, die zijn leven in 1905 verloor. Een opvallend item in de collectie is een historisch muziekinstrument bekend onder de naam ‘’alounloun.’’ Het Etnografisch museum werd geopend in 1966 en herbergt één van de rijkste verzamelingen in Benin.

De lange kustlijn is het meest opvallende aan de bestemming Benin. Haie Vive, gelegen in het westelijke deel van de stad, grenst aan de stranden en de zee, met vele toeristische faciliteiten, waaronder hotels, bars en restaurants op het strand. Omdat Benin een smeltkroes is van de West-Afrikaanse cultuur, vind je hier gerechten uit de keuken van Benin, maar ook gerechten uit buurlanden zoals Nigeria, Mali, Burkina Faso, Niger en Ivoorkust.

Comments are closed.