Op naar de Franse Elzas!

De Franse Elzas is dit jaar uitgeroepen tot meest populaire vakantiewijnstreek door Zoover. Wat maakt deze wijnstreek zo’n populaire bestemming? De Elzas of op z’n Frans de Alsace ligt op maar 5 à 6 uur rijden van Nederland.

Op naar de Alsace 1

Het is een paradijselijke streek waar je terecht kunt voor schilderachtige dorpen, de vele fiets- en wandelroutes, mooie streekproducten, toprestaurants, en uiteraard voor de unieke wijnen. Bovendien heeft de regio na Perpignan de meeste zonuren van Frankrijk. De Alsace heeft een bijzondere geschiedenis. Eeuwenlang hebben Frankrijk en Duitsland om de regio gestreden en sinds 1945 is het officieel Frans. Ontdek de Elzas zelf en bezoek de volgende idyllische stadjes die op de route de vin d’Alsace liggen:

Riquewihr

Jaarlijks bezoeken circa 2 miljoen toeristen dit wijndorpje. Riquewihr wordt ook wel als het mooiste dorpje van de Alsace beschouwd met een ideale ligging tussen de wijngaarden. Eeuwenlang werd het dorpje beschermd door haar stadsmuren, tijdens oorlogen werd hier niet gevochten. Hier vind je dan ook de best bewaarde vakwerkhuizen van de Alsace. Tips: De Rue du Général de Gaulle, La Maison de l’Oncle Hansi.

Ribeauvillé

Dit een toeristisch stadje met de drie kastelen van Ribeaupierre die op het stadje neerkijken. Spectaculair zijn de ooievaarsnesten op de oude torens. In Ribeauvillé bevindt zich de beroemde wijnkelder Cave de Ribeauvillé. Hier kun je heerlijke Alsacewijnen proeven en kopen. Tips: Toeristisch treintje, Cave de Ribeauvillé, spa & welness resort ribeauville.
 

 

Colmar

Colmar heeft een grote rijkdom aan cultureel erfgoed. De vakwerkhuisjes uit de middeleeuwen en de renaissance zijn wereldberoemd. Onlangs behaalde Colmar de derde plek in de top 10 van de meest charmante stadjes wereldwijd, samengesteld door de Huffington Post. Qua ligging is Colmar de ideale uitvalbasis om de route des vins d’Alsace te ontdekken en om de specialiteiten van de Elzassers te proeven zoals Kougelhopf (gebak) , Choucroute Garnie (zuurkoolschotel) en Flammenkuchen. Tips: Musée d’Unterlinden, Klein Venetië, Musée Bartholdi.

Comments are closed.