27e editie Kunstdagen Wittem ‘Jong Talent en Snelle Snaren’

Van 5 t/m 28 september 2014 worden in de prachtige kloosterbibliotheek van het klooster in Wittem de Kunstdagen Wittem gehouden. Velen weten inmiddels wat dat betekent: (klassieke) muziek van niveau en exposities met beeldende kunst in de kloosterbibliotheek en kloostertuin in Zuid-limburg.

kunstdagen

Programma

De 27e editie staat in het teken van ‘Jong Talent en Snelle Snaren’. Voorzitter Henk Hollemans:

We zijn er bijzonder trots op, ook dit jaar tijdens de Kunstdagen jong en relatief onbekend talent uit de regio een podium te bieden. Onder andere de winnaars van het Prinses Christina Concours en studenten van de Jong Talent Klas van het Conservatorium Maastricht brengen een afwisselend programma op hoog muzikaal niveau.

Naast het jonge talent op snelle snaren bestaat het programma verder uit nieuwe en verrassende combinaties (harp-sopraan-dwarsfluit, mandoline-piano, strijkkwartet-gitaar). Er is veel variatie, zowel in muziekstijlen en muziekperioden als ten aanzien van de uitvoerenden. U kunt genieten van een piano recital, een meisjeskoor, operazangers, een literair verhaal ondersteund door strijkers en een fluitkwartet in de barokkerk van Wittem. Maar dit is slecht een klein gedeelte van het uitgebreide programma, dat verder te lezen is op de vernieuwde website kunstdagenwittem.nl. Kaartjes zijn te reserveren vanaf 1 juli 2014, dus wees er snel bij!
 

 

Kunstexpositie

Tijdens de genoemde periode is er dagelijks, van 14.00 tot 17.00 uur, een kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en kloostertuin met werk van de leden van de Limburgse Kunstkring. Er nemen 22 kunstenaars deel met beelden, schilderijen, glaskunst, sieraden, objecten, keramiek en grafiek.

Comments are closed.