Nederlands Limburg bezoekt Belgisch Limburg voor Inspiratiereis

Op initiatief van de Kamer van Koophandel en VVV Zuid-Limburg bezochten 52 bedrijven op dinsdag 24 juni enkele toeristische organisaties in Belgisch Limburg. Alle bedrijven zijn actief in de toeristische overnachtingbranche. Uitgangspunt van de reis was de kennismaking van een relatief onbekende, echter zeer toeristisch ingestelde regio, zodat de baliemedewerkers van de accommodaties hun gasten goed kunnen informeren over het aanbod net aan de andere kant van de Grensmaas. De bedrijven spraken over een indrukwekkende dag waarbij ook nog eens veel inspiratie werd opgedaan voor de eigen organisaties.

belgisch-limburg

Programma

Het programma van de dag was, behalve druk, zeer gevarieerd. Gestart werd bij een van de vestigingen van Euroscoop. Een van de grootste bioscoop-giganten in de Benelux. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Outletvillage Maasmechelen, waarbij tevens de nadruk lag op de campagne ‘Daytrip to Chic – Best of Belgium’. Als onderdeel hiervan wordt Maasmechelen Village namelijk tot 15 augustus ondergedompeld in het surrealisme van de Belgische René Magritte. Vervolgens werd het Maascentrum de Wissen in Dilsen bezocht. Hier kregen de Limburgers een beter beeld van het grensoverschrijdende Rivierpark Grensmaas. Een project dat er voor zorgt om beide zijden van de Maas voor de komende jaren fiets- en wandelbestendig te maken. Vervolgens werd het Maasstadje Maaseik aangedaan voor een stadswandeling. Onder andere het Apothekersmuseum en Museum Maaseik werden aangedaan. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Mijnmuseum in Beringen. Dit verrassende museum is voor jong en oud een bezoek waard. De imposante mijngeschiedenis passeert hier de revue alsof de tijd sinds 1989 heeft stil gestaan.
 

 

Subsidie

Belgisch Limburg is een uniek gebied in de regio voor recreatie en toerisme. Er is prachtige natuur, een kwalitatief hoogwaardig wandel- en fietssysteem, er zijn indrukwekkende attracties en verschillende Bourgondische kleine steden. De vele horecagelegenheden zijn uitstekend aangesloten bij de mogelijkheden van dit soort toerisme en recreatie. De inspiratiereis naar Belgisch Limburg is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het innovatieproject dat door de Kamer van Koophandel gecoördineerd wordt.

Comments are closed.