Fietsen in de Franse Elzas

Dit jaar is de Elzas uitgeroepen tot meest populaire vakantiewijnstreek door Zoover. Mensen die de Franse Elzas (op z’n Frans Alsace) kennen, zal het misschien niet verbazen. Het is een veelzijdige streek waar je terecht kunt voor prachtige dorpjes, cultureel erfgoed, mooie streekproducten, toprestaurants en unieke wijnen. Bovendien heeft de regio na Perpignan de meeste zonuren van Frankrijk.

tourisme--CopyrightHECHT-ConseilVinsAlsac

De talloze fietsroutes in de Alsace vormen een gezamenlijke lengte van bijna 2.000 kilometer fietspaden en fietsvriendelijke wegen, van noord tot zuid en van de Vogezen tot aan de Rijn. Voor fietsers van alle leeftijden heeft de Alsace een grote diversiteit te bieden. De fietsroutes leiden door schilderachtige dorpjes, heuvelachtige landschappen en de prachtige wijngaarden.

 

 

Tussendoor kun je uiteraard een stop maken bij de wijnboeren die je onderweg tegenkomt om daar lekkere Vins d’Alsace te proeven. De Elzassers maken hun wijnen met veel liefde en zijn trots op hun specialiteiten. Je kunt rekenen op een zeer hartelijk ontvangst.

Fietsroutes met meer sportieve uitdaging vind je in de Vogezen met hoogteverschillen tussen de 100 en 1.400 meter. Het terrein is zeer afwisselend. Een ideaal fietsgebied voor stevige dagtochtjes of trektochten van meerdere dagen. Ook zijn er routes voor de mountainbike uitgezet. De Alsace bevindt zich op circa 5 à 6 uur rijden van Nederland.

Comments are closed.