De grootste evenementen in de Franse bergen deze zomer

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn zonder de Tour de France. En de Tour zou de Tour niet zijn zonder legendarische bergetappes!

evenementen-frankrijk

Naast de gebruikelijke cols in de Alpen en de Pyreneeën, komen de wielrenners dit jaar ook door de relatief onbekende Vogezen (etappe 8, 9 en 10). Daardoor zijn deze bergen echter niet minder steil: etappe 10 eindigt met een stijgingspercentage van 20%. Deze indrukwekkende etappe is live op televisie te volgen via de NOS.

Voor amateurs die zelf eens zo’n mythische col willen beklimmen, is “1 jour, 1 col” een ideaal evenement. De hele zomer lang worden cols in de Alpen afgesloten voor al het verkeer behalve fietsers.

Muziek

Wie Stromae gemist heeft op Pinkpop, kan op Musilac terecht. Dit festival, waar ook andere grote namen zoals de Kaiser Chiefs en Placebo optreden, vindt plaats op de oevers van het meer van Bourget in Aix les Bains op 11, 12 en 13 juli. Op de bekendste nationale feestdag in Frankrijk, 14 juli, vindt in Morzine een gratis concert van de Simple Minds plaats. Daarnaast organiseren verscheidene bergdorpen in alle Franse gebergten festiviteiten, concerten en vuurwerkshows in het kader van deze feestdag.
 

 

Cultuur

Cultuur ontmoet natuur tijdens de 8e editie van het evenement ‘Horizons Art-Nature’ in Sancy (Auvergne). Tijdens deze expositie in de open lucht versmelten kunstwerken met de prachtige omgeving van het Massief van Sancy.

Comments are closed.