Kruidendagen op 28 & 29 juni in Museum Klok & Peel

De afgelopen jaren hebben veel mensen de verse muntthee ontdekt. Een heerlijke frisse thee. Maar wist u dat u er nog talloze andere kruiden zijn waar men thee van kan trekken? Tijdens de Kruidendagen krijg je informatie over thee en vele andere mogelijkheden met kruiden.

Persbericht Kruidendagen 2014 Museum Klok & Peel 1

Een weekend lang kan jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur genieten van kruiden in allerlei facetten in de prachtige museumtuin en Oranjerie. Niet alleen is er veel te zien, te ruiken en te proeven.

Kruiden en Planten

Tijdens de Kruidendagen kunt u verschillende kruidenplanten en zaden kopen zodat u ook thuis verse kruiden ter beschikking heeft. De aanwezige deskundigen vertellen u graag hoe u deze planten kunt verzorgen en waar u ze voor kunt gebruiken.

Proeven

Vanzelfsprekend kan er tijdens de Kruidendagen van alles worden geproefd. Denk hierbij aan bier en kruidendranken uit Ospel, en andere streekproducten zoals biologische vleesproducten. Onder andere in de Kruidenschob van het museum en in de Kruidentuin kunnen bezoekers verschillende kruidentheeën en kruidencake proeven. Natuurlijk mag een echte high tea niet ontbreken tijdens dit evenement in Nederland!
 

 

Wilgentenen vlechten

Een verhalenverteller vertelt spannende verhalen waarin kruiden en planten een rol spelen. Kinderen kunnen in de tuin verschillende spellen doen, daarnaast is er een leuke workshop waarin ze kunnen leren, zelf iets van wilgentenen te vlechten. Een team van het Elkerliek ziekenhuis is zaterdag aanwezig om informatie te geven over pollen en hooikoorts en wat men kan doen om hooikoortsklachten te verminderen.

Kunst & Live muziek

In de tuin en Oranjerie kunnen bezoekers kunst in diverse vormen aantreffen. Denk hierbij aan schilderijen, beeldhouwwerken, kopergietwerk en zelfs lampen van snoeihout en eenden van hout. Beide dagen is er live muziek in de tuin. Op zaterdag wordt deze verzorgd door de Brabantse Dialectzanger Gerard van Kol uit Liessel en op zondag door de Astense Straotzangers.

Comments are closed.