Plukwandeling – plukken óp en proeven van de kwelders en het Wad

Zondagmiddag 29 juni a.s. is er een bijzondere plukwandeling op de kwelders en het Wad. Al lopend maken gidsen Janet Frieling en Ale Havenga u wegwijs in de wereld van zilte groenten en de flora en fauna van het gebied. Aansluitend is er een proeverij van gerechten van zeewier en zilte groenten.

Zeekraal-kl

De middag begint met een lezing van dr. Willem Brandenburg, senior onderzoeker Zilte Teelten aan de Universiteit van Wageningen. Hij vertelt over het belang van zeewier als voedsel voor de toekomst en over de manieren om zeewier te kweken.

Wat zijn de mogelijkheden voor het kweken van zeewier in de Waddenzee?

Janet Frieling heeft veel ervaring met koken met zeewier en zilte groenten en vertelt al lopend over de kwelders welke planten wel en niet eetbaar zijn en wat er culinair gezien mogelijk is met de verschillende gewassen. Ale heeft meer dan 20 jaar ervaring als kweldergids en vertelt over de geschiedenis, de flora en de fauna van de kwelders en het waddengebied in Nederland.
 

 
Na afloop kunnen deelnemers aan de tocht naar hartenlust proeven op biologische boerderij Landgoud te Kloosterburen van de gerechten met zeewier en zilte groenten.

Comments are closed.