Avontuur en plezier voor het hele gezin op het grootste Duitse eiland

Wie met de kinderen een bezoek brengt aan het Duitse eiland Rügen, moet veel vragen beantwoorden: kunnen bomen voor de wind vluchten? Hoe komt een mug in barnsteen terecht? Waarom is krijt wit? Wat is een fuik? Of: wat gaat er schuil achter ‘Schüddeldebüx’? Wat de kleinste gasten echter vooral willen weten: waar heeft piraat Klaus Störtebeker nu toch zijn gouden schat verstopt? Duizenden vragen en nieuwsgierige kinderogen…

rugen

60 kilometer fijn zandstrand en volop waterpret

Op warme, zonnige dagen groeien de zandkastelen aan de stranden van Rügen in Duitsland tot ongekende hoogte, tovert de zon een bruin kleurtje op de huid en lonkt de zee voor een verfrissende duik. De Oostzee is te allen (ge)tijde daar. Het fijne daaraan: geen enkele plaats op Rügen ligt op meer dan zeven kilometer afstand van het water. Op Rügen kunnen gasten met een gondel de diepte van de zee verkennen, in klimtuinen en over boomkroonpaden de natuur van dichtbij bekijken en nog beter leren kennen in het Nationalparkzentrum Königsstuhl of het NaturerbeZentrum Rügen nabij Prora.

Uitstapjes, zwemplezier en een nostalgische stoomtrein

Het eiland Rügen en talrijke andere wereldwonderen kunnen in het Rügen-Park Gingst worden bewonderd. Lütt (‘klein’), zo zeggen de eilanders, is ook de Razende Roland, de miniatuurtrein van Rügen, een technisch monument op wielen. Ook met de fiets, benenwagen of passagiersschepen zijn de bezienswaardigheden goed bereikbaar. Kuurcentra en hotels hebben speciale tips voor gezinnen en kinderen en bieden nuttige informatie voor dagen vol belevenissen, onder andere de rodelbaan in Bergen of het Zeemuseum en Oceanium in Stralsund. Voor overdekt zwemplezier kunnen zwemliefhebbers terecht in de Thermen in Sellin en Neddesitz.
 

 

Fijn klimaat, schone stranden en de ‘blauwe vlag’

De kwaliteit van het zwemwater langs het bijna 60 kilometer lange zandstrand en bijna 30 kilometer lange natuurstrand wordt regelmatig gecontroleerd en is bij alle badplaatsen goed tot zeer goed. Op een aantal stranden wappert de ‘blauwe vlag’, wat betekent dat het hier om een bijzonder veilig en schoon strand gaat.

Eilandkenners voor groot en klein

De eilandexperts van de Tourismuszentrale Rügen en andere eilandbewoners die veel weten van Rügen, geven antwoord op alle vragen. Rügen staat synoniem voor pure vakantiepret: we zijn zandbak, badkuip en natuurwonder. We zijn vakantie op de boerderij, ontbijt met het hele gezin op het hotelterras of in de voortent van de caravan.

Comments are closed.