Ouderwets genieten in de zwanenzweefmolen

Van 5 tot en met 13 juli staat er een Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Elke dag genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende gratis kermisattracties uit de jaren ’20.

zuiderzeemuseum

Op het kermisterrein staan onder andere een luchtschommel, een paardenmolen, een zwanenzweefmolen en een waarzegster. Iedere dag treedt er een straatartiest op zoals een poppenspeler, een violiste of een goochelaar.

Bij een Oudhollandse kermis in Nederland horen natuurlijk ook de kenmerkende spelletjes van vroeger en zoete lekkernijen. Kleine en grote krachtpatsers kunnen helemaal los gaan bij de Kop van Jut of de schiettent. Even verderop word je uitgedaagd door het kat- en muisspel, gatenkaasspel of spiegelschrijven. Naast de attracties staat een suikerspin- en popcornkraam voor een lekker hapje.

Poppen, muziek en trucs

Bezoekers komen iedere dag een van de uitgenodigde straatartiesten tegen. Een poppenspeler vermaakt het publiek met Jan Klaassen, de bekendste poppenkastpop van Nederland. Kom je de violiste tegen? Dan mag je een deuntje, dat op een papiertje staat geschreven, uit haar kostuum pakken en geeft ze jou een privéconcertje. De goochelaar haalt, voor je neus, allerlei bijzondere trucs uit.
 

 

Informatie en prijzen

Bezoekers hoeven naast de gewoonlijke entreeprijs geen extra geld te betalen voor de kermisattracties. Daarnaast opent het museum een extra entreepunt. Behalve het entreepaviljoen en de stadsingang aan de Wierdijk kan het publiek ook gebruik maken van de dienstingang aan de Kooizandweg. Voor meer informatie kunnen bezoekers terecht op zuiderzeemuseum.nl.

Comments are closed.