Nieuw schip van Costa Cruises krijgt wandelpromenade

De Costa Diadema, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises dat 7 november wordt gedoopt, wordt voorzien van een wandelpromenade van 500 meter lang met zes cabañas en twee jacuzzi’s die boven zee uitsteken.

PromenadeDK5

Bij het ontwerp van de nieuwe Costa Diadema staan ruimtelijkheid en verbinding met de zee centraal. Zo zijn er grote split-level ruimtes die met elkaar in verbinding staan en direct uitzicht op zee bieden. Buiten verrast Costa haar gasten met een nieuwe manier om de Middellandse Zee te ervaren: de Promenade. Deze wandelpromenade meet 500 meter, om het schip heen van achtersteven tot boeg, is 5 meter breed en biedt uiteraard een spectaculair uitzicht op zee. Beroemde promenades langs de Italiaanse kust, zoals de ‘Passeggiata dell’Imperatrice’ in Sanremo, dienden als inspiratiebron. Het gevoel langs zo’n prachtige Italiaanse kust te lopen, wordt versterkt door het kunstwerk ‘Riviera Ligure’ van Roberto Bixio, twee enorme glazen mozaieken van de Mediterrane kust.
 

 

De promenade biedt ook een spectaculaire manier van relaxen: hangend boven zee. Zo zijn er in totaal zes cabanas waar de gasten van een drankje of romantisch diner bij zonsondergang kunnen genieten terwijl ze comfortabel beschermd worden tegen de wind. Ultiem ontspannen zal zeker lukken in een van de twee jacuzzi’s, eveneens hangend boven zee en met glazen schermen die tegen de wind beschermen.

Meerdere bars en restaurants kijken uit over de Promenade, waardoor de typische sfeer van een mediterrane zomer nog verder wordt versterkt. De gasten aan boord van de Costa Diadema kunnen kiezen tussen een vers biertje in de ‘Birreria’, of een van de Italiaanse topwijnen in de ‘Vinoteca Gran Duca di Toscana’. Een andere mogelijkheid is een aperitief in Bar Bollicine met een grote keuze DOC en DOCG Prosecco van de beste merken van Italië of een diner in de Japanse ‘Teppanyaki’. Natuurlijk is het ook mogelijk te genieten van de typische gezelligheid van een pizzeria of de ‘Gelateria Amarillo’ voor het betere Italiaanse ijs. Echte foodies kunnen terecht in het a la carte Club restaurant.

Cruises op de Costa Diadema zijn nu al te boeken. Vanaf 8 november zal de Costa Diadema vanuit Savona 8-daagse cruises in het westelijke deel van de Middellandse Zee uitvoeren met stops in Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Napels en La Spezia.

Comments are closed.