Party time in Prater

Ben je toevallig tussen 25 september en 12 oktober in Wenen? Dan loont het de moeite om het typische Weense feest ‘Wiener Wiesn Fest’ te bezoeken dat gehouden wordt in het Prater Park.

Wiener Wiesn-Fest Zeltstimmung -c- Faruk Pinjo -96

Dit volksfeest vol traditionele kledij, Oostenrijkse bier en Schlagermuziek krakers is het grootste volksfeest van Oostenrijk. Met ook dit jaar weer het enorme reuzenrad op de achtergrond zorgen bands als “Die Edlseer” en “Spider Murphy Gang” voor een gezellige sfeer in de biertenten. Afgelopen jaar trok het evenement meer dan 500.000 bezoekers.
 

 
Evenals vorig jaar presenteren negen Oostenrijkse staten op verschillende dagen hun traditionele gebruiken, folkloristische kostuums en muziek. Dit jaar nemen ook buurlanden als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en de Kroatische streek Istrië voor het eerst deel aan dit evenement. Het feest wordt elke dag om 11.30 uur afgetrapt met ‘frühschoppen’ oftewel een ochtendbiertje. Toegang tot het feest is op maandag en dinsdag en op de overige dagen tot 18:00 uur gratis toegankelijk. Om 18.30 uur wordt het feest voortgezet in de festivaltenten waarvoor kaarten €39,- kosten. Dit jaar wordt op 28 september ook voor het eerst het ‘trachten clubbing’ gehouden, een opvoering van traditionele jurken. Homo’s en lesbiennes kunnen op 3 oktober Roze Wiener Wiesn Fest vieren in de Wojnar tent.

Comments are closed.