Efteling zomer met Negen Pleinen Festijn

Heel juli en augustus is het zomer in de Efteling! Het Sprookjesbos en alle attracties zijn negen weken extra lang open, dagelijks tot 20.00 uur.

efteling

Veel tijd dus om te genieten van de Piraña, Droomvlucht, Villa Volta of De Vliegende Hollander. Het entertainmentprogramma voor de zaterdagavonden is uitgebreid met twee pleinen en naar negen zaterdagen, onder de noemer Negen Pleinen Festijn. Op deze zaterdagen blijft het park open tot middernacht en ontstaat ’s avonds een zinderende festival-sfeer met bijzonder live-entertainment voor jong en oud.

Van Zuid-Amerikaanse salsa tot schlagerfestijn en van een heus sprookjesbal tot internationaal straattheater. En elke week is er een bijzonder gastoptreden van bijvoorbeeld Ruth Jacott, Gers Pardoel, Nielson of de 3 J’s. De spectaculaire watershow Aquanura maakt de Efteling-zomer compleet. Actuele informatie is vanaf 19 juni te vinden op efteling.com/zomer.

Negen x Negen Pleinen Festijn

Op de negen zaterdagen in juli en augustus is het park geopend tot middernacht. Tijdens het Negen Pleinen Festijn kunnen bezoekers op negen pleinen met negen verschillende sferen, genieten van live optredens onder het genot van een hapje en een drankje. Elke zaterdagavond is er een gastoptreden van een bekende zanger, voorafgegaan door een gerenommeerde allround band zoals Cookies & Cream, Lijn 7 of Boston Tea Party. Op de diverse pleinen zijn optredens van méér dan honderd artiesten. DJ Fee en haar sprookjesvriendjes openen de avond om zeven minuten voor zeven met een bonte stoet van capoeira-mannen, Oosterse wachters met kamelen, elfen en trollen uit Droomvlucht, muzikanten en een koets met Assepoester en haar prins. Het actuele zomerprogramma van de Efteling is opgenomen in de nieuwe release van de Efteling-app. Daarmee kunnen gasten hun bezoek plannen en hoeven ze geen optreden te missen.

Gastoptredens Negen Pleinen Festijn:

  • 5 juli The originals en Belle Perez
  • 12 juli Leuk dat je d’r Band en Ruth Jacott
  • 19 juli Cookies & Cream en Nielson
  • 26 juli The Tour en Thomas Berge
  • 2 aug. Session en de Vengaboys
  • 9 aug. Request Live en Anita Meyer
  • 16 aug. Lijn 7 en Gers Pardoel
  • 23 aug. Booming Piano’s en Wolter Kroes
  • 30 aug. Boston Tea Party en de 3 J’s

Efteling-zomer

De Efteling-zomer duurt van 1 juli t/m 31 augustus. Het park is dagelijks tot 20.00 uur geopend. Lekker veel tijd dus om te genieten van het Sprookjesbos, de vernieuwde Piraña, Droomvlucht, of De Vliegende Hollander. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen van de parkshow Raveleijn, waarin vijf ruiters de strijd aan gaan met de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn.
 

 

Vernieuwde Piraña

De populaire wildwaterbaan Piraña is in het voorjaar helemaal opgeknapt, met veel aandacht voor het thema: de Incacultuur. Er zijn bijzondere toevoegingen gedaan. Zo staat bij de ingang een grote Incapoort en spuwen twee ‘afgodsbeelden’ water waarmee toeschouwers de gasten in de Piraña nat kunnen sproeien. Maar eens in de zoveel tijd wordt de kijker zelf nat!

Aquanura, De Tweede Efteling Symfonie

Het heerlijke dagje uit wordt besloten met een bezoek aan de nieuwe Aquanura watershow: De Tweede Efteling Symfonie. In dit 12 minuten durend muzikaal schouwspel op de Vonderplas van de Efteling, worden o.a. Fata Morgana, Monsieur Cannibale en Joris en de Draak verbeeld, met krachtige fonteinen, Efteling-muziek en speciale effecten.

Overnachten

Op zevenmijlspassen van het attractiepark liggen het Efteling Hotel en vakantiepark Efteling Bosrijk. Het hotel, met 98 comfortkamers voor het hele gezin en o.a. 22 sprookjesachtige themasuites, is geschikt voor één overnachting. Efteling Bosrijk, in de achtertuin van het attractiepark, biedt ruimte voor een verblijf van twee of drie nachten. Alle arrangementen zijn inclusief onbeperkte toegang tot de Efteling in Nederland

Comments are closed.