Düsseldorf staat ook deze zomer weer bol van evenementen

Voor wie op zoek is naar een stedentrip op steenworpafstand van Nederland en België zou Düsseldorf eens moeten overwegen. Winkelstad bij uitstek, een mooi historisch centrum, honderden kroegjes en een breed cultureel aanbod. En ook qua evenementen laat de stad zich de komende maanden niet onbetuigd waaronder ‘de grootste kermis langs de Rijn’ van 11-20 juli. Het trok afgelopen jaar zo’n 4,2 miljoen bezoekers.

dusseldorf

Liefhebbers van popmuziekfestivals noteren zaterdag 12 juli in hun agenda: dan vindt de negende editie van het dansmuziekfestival Open Source Festival plaats met onder meer optredens van Max Herre, Hackney Colliery Band, Joy Denalane, Panda Bear en Razz. Van mei tot september kunnen toeristen iedere zondagochtend om 11.00 uur genieten van muziek van een andere orde: gratis concerten in het Hofgarten park – de groene longen van Düsseldorf. Tot 10 augustus kunnen liefhebbers van kunst en cultuur hun hart ophalen met het kunstevenement Quadriennale en van 8 – 17 augustus met het theaterfestival ASPHALT Festival. Italiaanse opera’s staan centraal tijdens een gala opvoering in het operahuis van Düsseldorf op vrijdagavond 27 juni. Inwoners en toeristen kunnen de avond live meemaken via een enorm scherm op het Burgplatz plein.

Kermis en bier

We hebben hier niet over een kermis op een dorpspleintje zoals je dat in Nederland vaak ziet. Het kermisterrein beslaat een oppervlakte van maar liefst 165.000m² langs de oever van de Rijn. In 2013 bezochten zo’n 4,2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland de Kermisattracties, biertenten, reuzenrad, achtbanen en andere attracties voor waaghalzen die in een modern attractiepark niet zouden misstaan, bieden bezoekers een grote keuze aan vermaak. Wie van vuurwerk houdt moet de kermis vrijdagavond 18 juli bezoeken: vanaf 22.30 uur wordt de hemel spectaculair verlicht. Eén van de biertenten waar ze hilarische acts opvoeren is ‘Schwarzwald Christel’. VVV Düsseldorf biedt een speciaal vuurwerkdiner cruisearrangement aan op de MS Riverstar voor 75 euro per persoon.

Popmuziek en clubbing

Langzaam maar zeker verovert het Open Source Festival in Düsseldorf zich een plek in het internationale popfestivalcircuit. Het vindt voor de negende maal plaats, dit jaar op zaterdag 12 juli. In de line-up onder meer Max Herre & Kahedi Radio Orchestra van MTV unplugged, Hercules and Love affair, Panda Bear, Young Wolf, Razz en veel meer. Locatie is het terrein van een renbaan in de Grafenberger Wald. Het openluchtconcert vindt plaats van 13.00 tot 00.00 uur. Programmering omvat meer dan 30 bands.

ASPHALT Festival

Het derde ASPHALT Festival is een verfrissende aanvulling in de zomerprogrammeringstop van veel culturele instituten in Düsseldorf. Wanneer grote theaters en concertzalen in de zomer sluiten, start ASPHALT op 8 augustus een bruisend programma van 10 dagen vol met theater, dans, muziek, kunst en literatuur op bijzondere plekken. Tien dagen festivalkoorts met 33 voorstellingen, 20 producties op 12 verschillende locaties. Een bijzondere kunstenaar die er dit jaar bij zal zijn, is film- en theaterregisseur Sönke Wortmann.
 

 

Düsseldorf Festival

Dans, circus, theater, muziek – alles komt samen tijdens het Düsseldorf Festival van 10 tot 28 september met voorstellingen van zowel Duitse als buitenlandse groepen. Hieronder het dansgezelschap Fabulous Beast, Compagnie Accrorap, toneelspeler Matthias Brandt, Fadokoningin Carminho, de Franse band L’Ultra Bal, de Britse bands Nostalgia 77, Tiger Lillies en een bijzondere circusact van het Scandinavische Cirkus Cirkör.

Barokfestival in Slot Benrath

Voor de twintigste keer vindt deze zomer in het weekeinde van 2 en 3 augustus het klassieke openluchtmuziekconcert plaats in de tuinen van het jachtslot Benrath, gebouwd tussen 1755 en 1773. Twee dagen lang loopt men in achtiende-eeuwse kledij en kunnen bezoekers niet alleen theater, muziek en dansvoorstellingen verwachten, maar ook valkerij demonstraties, rondrijden op paard en wagen, rondleidingen en boottochtjes op de vijver.

Chinafest

Dit jaar vieren Düsseldorf en zusterstad Chongqing in China hun 10 jarige vriendschappelijke relatie en de intensieve economische, culturele, educatieve en wetenschappelijke uitwisselingen. Ter gelegenheid hiervan worden diverse evenementen georganiseerd gedurende het hele jaar. Hoogtepunt in deze viering is het Chinafest op 6 september.

Comments are closed.