Derde editie van Festival der Zoete Verleidingen

Drie dagen lang zoetigheid met liefst 6.500 bezoekers. Dat was het Festival der Zoete Verleidingen een jaar geleden, dit jaar wil de organisatie het graag nog eens dunnetjes overdoen tijdens de derde editie. Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 augustus is het Drentse dorp Sleen het toneel van taarten en alles wat daarmee samenhangt.

koekenbakkers1

Meer dan zestig deelnemers hebben zich al gemeld om deze drie dagen in de tuin van Marjolein Kleine aan de Bommertsweg mee te doen aan het festival. De variatie is weer groot, van taartenbakkers tot Spaanse churro’s en van speciale koffie tot heerlijke verse vruchtensappen en huisgemaakte jams.

Eén van de blikvangers is een machine: de Kitchen Aid. Het is de Ferrari onder de mixers die doorlopend gedemonstreerd wordt door demonstratiekok Michel Budde. Voor de echte bakfanaten is dit apparaat het neusje van de zalm. Budde leert de aanwezigen alles over optimaal kloppen, kneden en mengen, zodat de beste resultaten worden behaald. Met de taartenbakwedstrijd is bovendien een Kitchen Aid te winnen. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar de Stichting Jarige Job, voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat de ouders dat niet kunnen betalen.

Er kan volop geproefd worden op het Festival der Zoete Verleidingen, waar Henriëtte Hooge van hobby tuinderij Het Hooge Erf uit Zuidwolde jam, chutney en compote presenteert. Thee-sommelier Marloes Bodewes geeft een inkijkje in de wereld van de high-tea en Dorlea Fonville uit Gieterveen geeft een proeverij met als thema ‘gezond genieten’. Mariëlle de Vroome van De Koekenbakkers geeft een demonstratie koekjes versieren met ‘royal icing’. Speciaal voor kinderen zijn er activiteiten in de sfeer van het festival. De familievoorstelling Detox bijvoorbeeld, komisch theater door de Soepsisters. Het testen van smaken met een blinddoek om, een eigen snoeppot maken van klei of stempels maken van gum staan ook op het programma. Natuurlijk kan de jeugd ook een taartje bakken, want daar draait het vooral om in Sleen. Bekende namen komen langs, zoals Rutger van den Broek, die bekendheid kreeg door het winnen van ‘Heel Holland bakt’ en op donderdag aanwezig is om zijn boek te signeren.
 

 
Om te bakken en koken en om de resultaten daarvan op te eten, zijn bakmaterialen en servies broodnodig. Op het Festival der Zoete Verleidingen is een keur aan smaakvolle attributen te vinden van vele verschillende ondernemers.

Het Festival der Zoete Verleidingen vindt plaats van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 augustus 2014 aan de Bommertsweg 2 in Sleen, Nederland. Openingstijden zijn op donderdag van 12.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs bedraagt € 6,50, inclusief een kop koffie of thee, kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 3,-. Parkeren is geheel gratis.

Comments are closed.