De Vercors – Kamperen in de ongerepte natuur

Het Regionaal Natuurpark de Vercors is een van de grootste natuurparken van Frankrijk en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 206 000 hectare tussen de Provence en de Alpen. Met een diversiteit aan landschappen en een nog ongerepte natuur, profileert de Vercors zich als ideale kampeerbestemming voor een vakantie midden in de natuur.

vercors

Op zoek naar een authentieke plek, naar natuur, naar iets bijzonders ? De Vercors is een paradijs voor natuurliefhebbers, een oase voor gezondheid en welzijn, en heeft een gevarieerd aanbod aan campings, welke garant staan voor een vakantie vol ontdekkingen en avontuur !

Comfort in de bergen

De campings Les 4 Saisons, Au Joyeux Réveil,en Le Domaine de l’Oursière liggen midden in het Regionaal Natuurpark de Vercors aan het begin van verschillende wandelroutes (meer dan 3000km in de Vercors) en beschikken over comfortabele faciliteiten. Gedurende de gehele zomer is er tevens vermaak voor het gehele gezin : een waterpark, speelterreinen en zelfs een wellness centrum. De ideale omstandigheden voor ontspanning midden in de natuur, en om allerlei activiteiten te ondernemen om de omgeving te ontdekken zoals wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, canyoning, of het bezoeken van grotten.

Bijzondere accomodaties

Beleef unieke momenten en een totaal nieuwe omgeving en overnacht in een bijzondere accommodatie in de Vercors zoals een kamp, een yourt, een wigwam of een woonwagen. Breng een bijzondere nacht door in een traditionele leefomgeving uit het Hoge Noorden met dingen die de avonturier en filmmaker Nicolas Vannier heeft meegenomen tijdens zijn expedities en het filmen : een boomhut, een nomadenkamp met wigwams, een Mongoolse yourt en meer. La Soldanelle ligt aan de Col de l’Arzelier en nodigt u uit om de nacht door te brengen en van het adembenemende uitzicht te genieten in dit bijzondere deel van de Vercors. La Soldanelle beschikt over 2 yourts die bereikbaar zijn per stoeltjeslift of te voet na 45 minuten klimmen ! Verplaats u in een totaal nieuwe omgeving.

Aan het begin van de grote doorsteek van de Vercors, kunt u uw grenzen verleggen zoals de pioniers van de nieuwe wereld, en logeren in de wigwams van La Ferme Rony op het rustige plateau van St Nizier du Moucherotte. In La Chapelle en Vercors ligt het kampement Les Gabriels waar u kunt overnachten in een Mongoolse yourt of een woonwagen.
 

 

Aan het water..

Meren, rivieren… De Vercors heeft tal van bijzondere plekken die zich uitstekend lenen voor sportieve activiteiten en ontspanning met het hele gezin. Camping de la Plage ligt aan de oever van het Meer van Monteynard en in de nabijheid van de beroemde Passerelles Himalayennes – de duizelingwekkende voetbruggen. De camping beschikt over verschillende faciliteiten voor het gehele gezin zoals schaduwrijke oevers aan het meer, strandspelen, picknick gebieden met barbecues en er zijn ook talrijke mogelijkheden om te surfen, kitesurfen, kanoën en mountainbiken. Aan de voet van de bergen van de Vercors, tussen de rivier en de rand van het bos, liggen de campings Le Pont de Manne en Les Seraines, vlakbij diverse toeristische bezienswaardigheden van de regio. U kunt hier o.a. de grot van Choranche bezoeken, een van de mooiste grotten van Frankrijk, met zijn beroemde stalactieten en druipsteenformaties, uniek in Europa. Een andere bezienswaardigheid van de Dauphiné zijn de zogenaamde ‘hangende huizen’ in Pont en Royans, een middeleeuws dorp dat aan de ingang van de kloof van la Bourne ligt.

Rondreizen met de camper

Wanneer u in alle vrijheid en zonder beperkingen over de wegen van Frankrijk wilt zwerven, dan zijn er gratis standplaatsen beschikbaar voor campers in het hele gebied van de Vercors – in het hart van een afwisselende en nog ongerepte natuur. Verblijf op de standplaats van Gresse en Vercors aan de voet van de Grand Veymond, de standplaats van Chichilianne met haar prachtige uitzicht over de Mont-Aiguille, of de camperstandplaats van l’Aigle welke aan het begin van verschillende routes ligt en op enkele voetstappen verwijderd van de toeristische plaats Lans en Vercors.

Natuurvakanties

Camping La Porte ligt midden in een groene omgeving en biedt een adembenemend uitzicht over de steile klifrotsen ‘Roche Rousse’. De bijzonderheid van deze 100% natuurcamping is dat auto’s er verboden zijn ! Er wordt een gratis service aangeboden om uw bagage te vervoeren. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen op camping Les Réveilles gelegen in la Chapelle en Vercors of op natuurcamping Les Pins dat beschikt over 2 hectare dennenbos in een rustige omgeving vlakbij Vassieux en Vercors.

Comments are closed.