Uniek zeilweekend op het magische Wad

Het nieuwe online reisbureau voor het waddengebied ‘Tour de Wadden.nl’ heeft in samenwerking met de klipper Willem Jacob een uniek zeilweekend ontwikkeld. Al zeilend worden de elementen actief, educatief en culinair aan elkaar verbonden. Inschepen is vrijdagavond 27 juni a.s. in de haven van Lauwersoog.

Klipper Willem Jacob

Programma

Na het inschepen worden de zeilen gehesen, waarna de klipper koers zet richting Schiermonnikoog. Afhankelijk van het tij gaat het schip voor anker of valt droog op een zandbank midden op het Wad, waar de nacht wordt doorgebracht. De volgende dag staat er een bezoek aan het waddeneiland Schiermonnikoog op het programma. Hier staat een fiets klaar én een gids van Nationaal park Schiermonnikoog die de opvarenden meeneemt op een informatieve tocht over het eiland. Het thema van de tocht is Waddenzee Werelderfgoed. Terug aan boord worden de zeilen gehesen en kiest de Willem Jacob wederom het ruime sop. ’s Avonds is het culinair genieten van dát wat het Wad te bieden heeft: vis, kokkels, garnalen, zeekraal, zeezout, zeesla etc. Er wordt wederom óp het Wad overnacht.
 

 
Op zondag wordt er volop gezeild en afhankelijk van het tij laat het schip zich droogvallen op een zandbank, waarna een wandeling over de zeebodem gepland staat. De schipper geeft toelichting op het bodemleven en de invloed van de getijden op de flora en fauna van de Waddenzee in Nederland. Op zondagavond om ongeveer 19.00 uur loopt het schip de haven van Lauwersoog weer binnen.

Een uniek manier om het magische Waddengebied te ontdekken!

Comments are closed.