Nieuwe behandelingen Spa Source La Roche-Posay

Europa’s belangrijkste puur op dermatologische behandelingen gerichte kuuroord is het thermale paradijs van La Roche-Posay, een plaatsnaam bekend vanwege de vermaarde lichaams- en gezichtscrèmes die er worden gemaakt. De Spa Source La Roche-Posay bevindt zich in de fraaie omgeving tussen Poitiers en Tours en dankt zijn bestaan aan de aanwezigheid van uniek bronwater vol selenium, silicium en calcium.

Het in feite al vijf eeuwen oude kuuroord is in 2012 volledig gerenoveerd en biedt dit seizoen een nog grotere keus uit behandelingen en meerdaagse programma’s dan voorheen. Centraal staat de afstemming op ieders persoonlijke bioritme, essentieel om het optimale gevoel van wellness of bien-être te bereiken.

De sauna in de Spa

De sauna in de Spa

Nieuw arrangement

Voor een volledige onderdompeling staat dit jaar bijvoorbeeld een nieuw arrangement op het programma, dat tijdens zes dagen 24 behandelingen biedt.

 

 

Verschillende Ambiances

Per jaar bezoeken meer dan zevenduizend gasten de Spa Source La Roche-Posay. Zij kunnen kiezen uit vier ambiances:

  • de NatureSpa waar wordt gewerkt met de geheimen van planten
  • de DermaSpa waar huidverzorging centraal staat
  • de afdeling Anti-Age die een meer medicinale aanpak van huid- en verouderingsproblemen biedt, en
  • de Carré des Sources waar alle zintuigen worden aangesproken, via unieke, speciaal voor dit kuuroord ontwikkelde behandelingen met de crèmes van La Roche-Posay.

Omgeving La Roche-Posay

De omgeving van La Roche-Posay leent zich uitstekend voor nog meer ontspanning en culturele uitstapjes. Zo ligt Angles-sur-l’Anglin hier vlakbij, uitgeroepen tot een van de mooiste stadjes van Frankrijk. De fresco’s van de abdij van Saint-Savin-sur-Gartempe zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het boekenstadje Montmorillon verrast ook met zijn museum voor de amandel en de ook in Nederland erg populaire macaron. Poitiers – op veertig kilometer – is de hoofdstad van de regio Poitou-Charentes en telt meerdere romaanse kerken, een schitterende kathedraal en andere bezienswaardigheden als het stadhuis en het Place de la Liberté.

Comments are closed.