200 jarig Willemsoord, Den Helder aan vooravond 2 bijzondere evenementen

Den Helder is op zaterdag 28 en zondag 29 juni voor de 18e keer de stad van het Historisch Weekend. In dat weekend verzamelen op Willemsoord, de voormalige Rijkswerf, honderden historische voertuigen en tientallen klassieke schepen.
historisch-weekend-willemsoord

subtitel

Tegen het decor van de 200 jaar oude Rijkswerf Willemsoord groeide het Historisch Weekend uit tot een totaalevenement met oldtimers, klassieke schepen, podiumoptredens, activiteiten voor kinderen, een nostalgische markt en rondritten van klassiekers door de binnenstad en de buitenwijken van Den Helder. De combinatie van oldtimer auto’s en klassieke schepen op één evenement is speciaal.

 

 

Honderden voertuigen

Honderden oldtimer personenauto’s, vrachtwagens, autobussen, motoren, militaire voertuigen, brandweerwagens, landbouwtrekkers en stationaire motoren zijn samen met tientallen museale schepen gratis te bewonderen voor het publiek.

Het thema voor 2014 is ‘Amerikaanse automobielen en motoren van 1945 tot 1975’. Er zijn bijzondere auto’s uit de roemruchte Amerikaanse automobielindustrie te bewonderen. Uit andere landen zijn eveneens veel interessante exemplaren te bekijken.

Op de monumentale terreinen van Willemsoord, het voormalige Maritieme Etablissement van de Koninklijke Marine, is meer te doen en te zien. Er is een nostalgische markt met onder andere miniatuurauto’s, militaria, boeken en allerhande verzamelingen. Nieuw is het ‘Techniekplein’ waar jongeren zelf kunnen experimenteren en kennismaken met verschillende technieken. Bovendien kunnen jong en oud veel plezier beleven aan de Aquaballen. Op beide dagen zijn er optredens met muziek en dans; alles in Amerikaanse sfeer.

Hoogtepunten vormen de rondritten op zaterdag en zondag van de klassiekers door Den Helder en de Kop van Noord-Holland. Ieder jaar genieten duizenden mensen langs de routes van deze bijzondere rijdende show. Dit jaar gaat de colonne ook door de drukke binnenstad van Den Helder.

Tienduizenden bezoekers verwacht

Naar verwachting zullen dit jaar weer tienduizenden mensen genieten van het historische erfgoed.
Het Marine- en Reddingsmuseum, gelegen naast het evenemententerrein, staan deze dagen ook open voor een bezoekje. Bovendien is het op 29 juni Koopzondag in het centrum van Den Helder.

Comments are closed.