Deense achtbaan in Top-3 Beste nieuwe attracties van Europa 2013

Het Deense pretpark Djurs Sommerland introduceerde vorig jaar als nieuwe attractie Juvelen. De langste achtbaan van Denemarken werd onlangs gekozen tot één van Europa’s drie beste nieuwe attracties van 2013. De achtbaan Piraten van hetzelfde familiepark won de prijs in 2008.

deense-achtbaan

Achter de verkiezing staat ‘s werelds grootste expertpanel, namelijk 700 leden van de grootste achtbaanfanclub van Duitsland, Freundekreis Kirmes und Freizeitparks (FKF). Djurs Sommerland directeur Henrik B. Nielsen: “We zijn ontzettend blij met de FKF-prijs. Het is internationaal erkend in de branche door de grootte van de jury en doordat het stemmen uitsluitend gebeurt door personen met uitgebreide kennis van attracties in de hele werel

Belevenis voor het hele gezin

Het is vooral de combinatie van een zogenaamde family thrill ride, een ander soort baandesign en een succesvolle thematische benadering die zorgden voor de hoge waardering. “Sinds de opening van Juvelen vorig jaar, hebben we hele goede reacties gehad van onze bezoekers, en deze toekenning onderstreept dat we goed gekozen hebben met een attractie waarin snelheid en een themabelevenis voor het hele gezin zijn gecombineerd,” vervolgt Nielsen.

Double launch coaster

Juvelen is met een lengte van een kilometer de langste achtbaan van Denemarken. Tegelijkertijd is het de enige double launch coaster van het land. De snelheid loopt tijdens de rit tweemaal op tot 85 kilometer per uur. De tocht gaat door een Maya-wereld met onder meer een tien meter hoge piramide, grote rotsformaties en bruisende watervallen.

Nieuw Vikingland

Djurs Sommerland opende onlangs voor het nieuwe seizoen en is uitgebreid met een achtste themagebied, een Vikingland van 20.000 m². Het gebied heeft ook twee nieuwe attracties: twee Vikingtorens die openden op 10 mei en een dertien meter lang Vikingschip dat opende op 5 juni jl. Met deze nieuwe investering is een bedrag gemoeid van omgerekend zo’n 2,7 miljoen Euro.

Ruim 33,5 miljoen Euro geïnvesteerd sinds 2008

Het nieuwe themagebied is de laatste in een reeks investeringen van Djurs Sommerland in grote thema-attracties. Sinds 2008 heeft het park meer dan 250 miljoen Deense kronen geïnvesteerd en is daarmee één van de pretparken in Denemarken dat het meest heeft geïnvesteerd in nieuwe attracties met unieke thema’s. De strategie heeft bijgedragen aan een groei in het bezoekersaantal van ruim veertig procent sinds 2008.

Achtbanen van wereldklasse

In 2008 investeerde Djurs Sommerland 55 miljoen Deense kronen in de achtbaan Piraten (De Piraat), die toen de FKF-prijs won en meerdere keren werd uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste achtbanen. In 2011 volgde Noord-Europa’s grootste water coaster Skatteøen (Het Schateiland), een investering van zestig miljoen Deense kronen. In 2013 werd Juvelen (Het Juweel) geïntroduceerd, de langste achtbaan van Denemarken, waarvoor zeventig miljoen Deense kronen werd neergeteld.
 

 

Bezoekersrecord in 2013

Behalve grote thema-attracties en achtbanen heeft Djurs Sommerland diverse picknickvelden, een groot Waterland en meer dan zestig attracties voor het hele gezin. Djurs Sommerland heeft een grootte van ongeveer zeventig voetbalvelden en is het grootste Sommerland van Scandinavië. Het familiepark is de nummer vijf toeristenattractie van Denemarken en de grootste attractie van de regio Midden-Jutland. In 2013 bezochten 752.000 mensen het park, een record.

Ligging en openingstijden

Familiepark Djurs Sommerland is in 2014 geopend tot 19 oktober. Het Waterland is geopend tot 24 augustus. Het seizoen wordt afgesloten met Magisch Halloween van 11-19 oktober.Pretpark Djurs Sommerland werd opgericht in 1981 en ligt in Nimtofte, in de streek Djursland in het oosten van Jutland, op circa achthonderd kilometer van Utrecht.

Omgeving

Naast pretpark Djurs Sommerland biedt de streek Djursland onder andere verschillende dierentuinen, kindvriendelijke stranden, fiets- en wandelmogelijkheden in Nationaal Park Mols Bjerge, een 700-jaar oude kasteelruïne en een Glasmuseum in het pittoreske kustplaatsje Ebeltoft. Aarhus, de tweede stad van Denemarken, met onder meer openluchtmuseum Den Gamle By en kunstmuseum ARoS, ligt op korte afstand.

Comments are closed.