Eindhovense ondernemer wint prestigieuze Gran premio delle Muse in Florence, Italië

Wim Backers, Directeur en grootaandeelhouder van Vacansoleil Camping Holidays heeft afgelopen weekend, uit de handen van Guilana Plastino Fiumicelli, de Gran premio delle Muse in ontvangst genomen. Deze jaarlijkse cultuurprijs van de stad Florence werd traditioneel uitgereikt in het Palazzo Vecchio te Florence, Italië.

foto-wimbackers

De Gran premio delle Muse wordt ieder jaar uitgereikt aan een vooraanstaand persoon die een grote bijdrage levert of leverde aan het uitdragen van de Italiaanse cultuur en in het bijzonder die van Toscane. Beroemde persoonlijkheden die de trotse winnaar voor gingen, waren o.a. Eduardo De Filippo, Ingrid Bergman, Alain Delon, Maria Callas en Sophia Loren.

Wim Backers kreeg de Apollo Muse uitgereikt voor het oprichten van een eigen toeristische opleiding, die zich internationaal richt op het verbeteren van de opleidingskwaliteit in het internationale toerisme en voor zijn vooruitstrevende visie als ondernemer.

Na de prijsuitreiking meldde Wim Backers:

Ik ben bijzonder trots en vereerd deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Naast mijn liefde voor de Italiaanse kunst- en theatercultuur vind ik het een prachtig land en werk ik graag samen met o.a. mijn Italiaanse relaties om de kwaliteit van de dienstverlening in onze sector nog meer te verbeteren.

 

 

De Gran premio delle Muse award wordt gesponsord door Giorgio La Pira en wordt altijd toegeschreven aan illustere persoonlijkheden uit het culturele werkveld: van schilders tot literaire persoonlijkheden, ondernemers of mensen uit de film- en theaterwereld.

De internationale prijs ‘De Muse’ is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waarbij het de keuzes van de gemeenteraad en van de volledige stad Florence vertegenwoordigd. Dankzij het enthousiasme en de deskundigheid van Giuliana Plastino Fiumicelli, de drijvende kracht achter de Academia delle Muse, is de prijs elk jaar gegroeid en is het nu een van de meest prestigieuze nationale prijzen in Italië.

Comments are closed.