23 juni MuseumMaandag in Haarlem, Amersfoort en Laren

Op maandag 23 juni 2014 organiseren BankGiroLoterij MuseumMaandag en de drie zorgorganisaties Servicepaspoort (regio Haarlem), Leef3.nu (regio Eemland) en Vivium Zorggroep (Gooi- en Vechtstreek) een speciale dag.Het Teylers Museum (Haarlem), Museum Flehite en Mondriaanhuis (Amersfoort) en Singer Laren openen hun deuren met een exclusief programma.

MuseumMaandag is toegankelijk voor iedereen, maar leden van de zorgorganisaties krijgen 50% korting. Deze MuseumMaandag wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Inschrijven kan via de website.

museum-maandag

Museum Flehite

In Museum Flehite laten schrijfster Rosita Steenbeek en haar zwager, beeldend kunstenaar Robert Webster, aan de hand van voorbeelden en anekdotes zien hoe zij elkaar inspireerden voor de tentoonstelling ‘Rosita Steenbeek vs Robert Webster’.

Mondriaanhuis

In het Mondriaanhuis geeft gastcurator en kunsthistorica Katjuscha Otte een lezing over het leven en werk van Hendrik Valk (1897 – 1986), waarna bezoekers de tentoonstelling met werken van deze kunstenaar kunnen bekijken. Ook worden er rondleidingen gegeven door het geboortehuis van Piet Mondriaan.

Teylers Museum

Het Teylers Museum biedt bezoeken aan de tentoonstelling ‘Buitenaards!’ over wetenschap en science fiction, en bij droog weer aan de Sterrenwacht. Ook zijn er speciale workshop in Haarlem.

Singer Laren

In Singer Laren krijgen bezoekers rondleidingen over de tentoonstelling ‘Droomkunst’ waarin meer dan 250 symbolistische werken van onder andere Jan Toorop, Erwin Olaf en Ruud van Empel zijn samengebracht.

MuseumMaandag

Belangstellenden voor deze MuseumMaandag vinden meer informatie over de musea en programma’s op de website. De musea hebben een beperkte capaciteit, daarom wordt inschrijven aanbevolen. Bezoekers betalen € 10,- voor deze dag, inclusief museumentree. Leden van de zorgorganisaties betalen op vertoon van hun ledenpas € 5,-.

 

 
MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, cultuurloterij van Nederland.

Comments are closed.