70 jaar bevrijding Zuid-Limburg

Op 6 juni 2014 was het exact 70 jaar geleden dat de geallieerden de Franse stranden van Normandië bestormden om Europa te bevrijden van de terreur van het Duitse Nazi-regime. Anno 2014 leeft heel West-Europa, dankzij deze oorlogshelden, al 70 jaar in vrijheid. Om ervoor te zorgen dat deze vrijheid voor iedereen behouden blijft, mag de Tweede Wereldoorlog nooit vergeten worden. Ook VVV Zuid-Limburg vindt dit enorm belangrijk en lanceert daarom vandaag een speciale ’70 jaar bevrijding themapagina’ op de website van VVV Zuid-Limburg.

Amerikaanse begraafplaats Kerkhof graven

Bevrijding van Zuid-Limburg!

In 2014 is het 70 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd van het Nazi-regime. De bevrijding begon op 12 september 1944, toen geallieerde troepen het dorpje Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) binnentrokken. Rondom de viering van 70 jaar vrijheid worden meerdere activiteiten georganiseerd, daarbij zijn er vele attracties en bezienswaardigheden waar u de invloed van de Tweede Wereldoorlog nog goed kun terugzien, zodat wij allen nooit zullen vergeten. Ontdek bijvoorbeeld ondergrondse geheimen, eer gevallen bevrijders, ontdek het gebied waar de Amerikaanse bevrijders Nederland als eerste binnenkwamen of bekijk de tweede wereldoorlog door de bril van een Duitse soldaat.

 

 

Themapagina 70 jaar bevrijding

Om het 70 jaar bevrijdingsfeest mee te vieren heeft VVV Zuid-Limburg een digitale themapagina ontwikkeld. Op deze themapagina vindt u informatie over bijvoorbeeld oorlogsmusea, militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumenten, waar de bevrijders de grens overgingen, activiteiten en meer. U kunt de themapagina bezoeken via vvvzuidlimburg.nl/bevrijding.

Comments are closed.