Een ontspannen autorit? Zorg voor goede voorbereiding

De zomervakantie nadert. Hét moment om er met het gezin op uit te trekken. Bijna de helft van alle Nederlanders (49%) huurt een auto om hun vakantieavontuur ter plekke compleet te maken. De reden voor het huren van een auto? Nederlandse gezinnen vinden het ontspannend mobiel te zijn op hun vakantiebestemming. Toch is het reizen met kinderen niet altijd even ontspannend. Goede voorbereiding is essentieel. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s op meer dan 5000 vakantiebestemmingen, ondervroeg ruim 1700 Nederlanders wat zij meenemen en hoe zij zich voorbereiden.
sunny-cars-banner

Vermaak gaat voor veiligheid en comfort

Uit het onderzoek blijkt dat ouders zich bij het pakken van spullen voor in de vakantieauto met name richten op het vermaak; muziek (68,5%), knuffels (63,2%), spelletjes (60,9%), boeken (59,4%) en een tablet (56,2%) worden veelal meegenomen. Zaken als zonneschermen (zodat kinderen op de achterbank niet verblind worden), een deken (voor als de airco aanstaat), een kussen (zodat ze lekker weg kunnen dommelen), koptelefoon (zodat je zelf ook nog kan praten) of spuugzakjes (voor als er een plotseling misselijk of ziek wordt) worden vaak vergeten, terwijl ze voor meer veiligheid en comfort zorgen.
 

 

Kies de juiste huurauto

De meeste Nederlanders kiezen bij het huren van een auto voor hun vakantie een grote auto zodat ze zeker weten dat alles past (49,4%). Toch boeken nog bijna 4 op de 10 gezinnen (37,2%) per definitie de goedkoopste auto met als gevolg dat de kans bestaat dat niet alle spullen passen. “Helaas komen we dit nog weleens tegen, vertelt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België.

Wij raden onze klanten altijd aan de eigen auto als uitgangspunt te nemen, dan zit je altijd goed. Daarnaast geven we op de website bij iedere huurauto altijd een indicatie van het aantal koffers en personen die er in de auto passen, zo proberen we onze klanten ook te helpen bij het maken van een juiste keuze. Als specialist in autohuur kun je ons bovendien ook altijd bellen voor een telefonisch advies.

De autokinderstoel: een verhaal apart

Knottnerus: “Als het gaat om de kinderen nemen Nederlanders gelukkig het zekere voor het onzekere en boeken zij voorafgaand aan de reis de juiste kinderstoel en/of maxi-cosi (58,1%). Via Sunny Cars kun je vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Dat is belangrijk om te voorkomen dat je anders zonder zit, want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar.” Meer dan een kwart (25,4%) van de Nederlanders laat zelfs niets aan het toeval over en neemt de maxi-cosi van thuis mee. Toch vindt nog ruim 2 op de 10 ondervraagden het overdreven om de kinderstoel van te voren te regelen of van huis mee te nemen. Doordat er geen passende kinderstoel aanwezig was bij de verhuurder, heeft maar liefst 14,7% van de ondervraagden weleens zonder of met de verkeerde kinderstoel gezeten.

Hebben we eenmaal de juiste kinderstoel, maakt bijna een kwart (22,9%) zich zorgen over het bevestigen van de kinderstoel in de huurauto. Simpelweg omdat de bevestiging in dat geval anders is dan dat ze gewend zijn. De autostoel zelf vinden we vies (40%). Onze tip: neem een schone kinderstoelhoes mee. Lekker fris en ook herkenbaar voor het kind. aldus Knottnerus.

Comments are closed.