Paradijselijke meren in Karinthië

Warm, helder water, zon en een snufje zuidelijke sfeer, dat zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie aan een meer in Karinthië. Dankzij het milde klimaat trekken de badgasten al in de voorzomer naar de Caribisch aandoende stranden van de vele drinkwaterzuivere zwemmeren in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk.

karinthië-oostenrijk

Midden in het gebied tussen de Alpen en de Adriatische Zee, aan de grens met Italië en Slovenië, treft men in Karinthië een uniek natuurgebied aan om te ontspannen en te genieten. De vele uitnodigende zwemmeren met hun warme, heldere water, zorgen voor actieve en ontspannen uurtjes en zonnige geluksmomenten.
 

 

Tips die je niet mag missen:

  • De Klopeiner See biedt de gasten aan mee te doen met het gratis sportprogramma “Kärntner Seenfitness”. Tot en met september kan men van maandag t/m vrijdag kiezen uit verschillende sporten, waaronder mountainbiken, Stand Up Paddling, zwemmen etc.
  • Bijzonder aan de Millstätter See is een tocht door de baaien van het meer. Samen met Gottfried Strobel en zijn handgemaakte houten roeiboot ontdekt men in de vroege ochtenduren de mooiste plekjes en uitzichten.
  • Genieten van een cocktail bij zonsondergang of een romantisch diner met specialiteiten uit de karinthische Alpen-Adria-keuken op een van de vele waterterrassen direct aan de Wörthersee. Een andere manier om de Wörthersee te ontdekken is tijdens Stand Up Paddling, dé nieuwe trendsport.
  • Met meer dan 22°C is de Weissensee het warmste zo hoog gelegen zwemmeer in de Alpen. Een bijzondere ervaring is een tocht op het culinaire vlot dat in het meer drijft en waarop men kan genieten van lekkere wijn en heerlijke hapjes.
  • Het 1. Kärntner Erlebnispark aan de Pressegger See is een paradijs voor groot en klein. Een tip voor fijnproevers is de Seetaverne waar elke maandag een 12-gangen menu geserveerd wordt.
  • Geen enkel meer in Karinthië is zo turkooisblauw als de Faaker See. Leuk om te doen is een kanotochtje door de „Everglades“ van het meer. Hier bevindt zich ook het enige eilandhotel in Karinthië.
  • De Ossiacher See is niet alleen geschikt om in te zwemmen. Vanwege de juiste klimatologische omstandigheden is dit niet alleen voor surfers maar ook voor paragliders een perfecte plek.

Comments are closed.