NYC’s Summer Hotspot: Jamaica Bay & Rockaway Beach

Surfen, fietsen langs het water of een zomerse kajaktocht; ook daarvoor kun je terecht in The City That Never Sleeps. Zoek deze zomer verkoeling bij NYC’s hotspots Jamaica Bay en Rockaway Beach. De spotlight op deze waterfront escapes is onderdeel van de Neighborhood x Neighborhood campagne van NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York, waarbij de aandacht iedere maand op een minder bekende wijk of buurt van New York wordt gevestigd.

nyc-campagne-neighborhood

Zomer in de stad

Van surfen op de golven en kajakken in de baai tot fietsen door het pittoreske landschap en genieten van culinaire lekkernijen langs de promenade; de waterfront wijken Jamaica Bay en Rockaway Beach zijn voor locals én toeristen de ideale plek om de New Yorkse zomer door te brengen. Eén van de populairste stranden is Jacob Riis Park met bijna twee kilometer kustlijn en volop andere recreatiefaciliteiten. Rockaway Beach is favoriet onder de surfers: de beste golven vind je hier! Jamaica Bay en Rockaway Beach zijn vanuit Manhattan gemakkelijk te bereiken via metro, bus, ferry, fiets en auto en daarmee dé must-visit voor deze zomer.
 

 

Avontuurlijk New York

Naast beachside fun, is er voor avonturiers en waterratten ook van alles te beleven bij Rockaway Beach en Jamaica Bay. Zowel beginners als gevorderden kunnen met een kano, kajak, jetski of zeilboot op pad. Het gehele jaar kan er worden gekampeerd op de Floyd Benett camping en Cape Getaway, of in het Marine Park tijdens de familie kampeernachten op 13 en 26 juli en 30 augustus. Het Fresh Creek Nature Preserve is het uitgelezen gebied voor het spotten van vlinders, vogels en vissen. De Jamaica Bay Wildlife Refuge verstrekt informatie over de vele dieren die in deze omgeving wonen. Wil je iets meer comfort? Boek dan een kamer in het Playland Motel in Rockaway Beach; een populaire place to stay waar iedere kamer een ander design heeft.

Comments are closed.