Op zoek naar een leuk uitje? Zuivelhoeve organiseert Boer’n Borrel!

Heb je altijd al eens een boerderij willen bezoeken? Dan is nu je kans, want Zuivelhoeve, bekend van de emmertjes Boer’n Yoghurt met onderin een laagje vruchten, organiseert de komende periode verschillende Boer’n Borrels op boerderijen in Twente. Hier haalt Zuivelhoeve iedere dag haar verse melk voor het bereiden van de ambachtelijke toetjes. Tijdens de Boer’n Borrel vertelt Zuivelhoeve meer over alle lekkere toetjes, is er een proeverij en krijg je van de boer een rondleiding over de boerderij. Kortom; kom kijken, ruiken, voelen, horen en proeven op diverse boerderijen in Nederland!

koeien

Koecomfort

Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Want… natuurlijk krijg je een kijkje achter de schermen bij de melkveehouder waar Zuivelhoeve haar verse melk haalt. Melk die heerlijk romig en hoog van kwaliteit is. Hoe dat komt? Alle boeren die melk leveren aan Zuivelhoeve denken stuk voor stuk aan het koecomfort. Zo hebben de koeien een vrije keuze om binnen of buiten te verblijven, bepalen ze zelf wanneer ze worden gemolken en… en kunnen de dames kiezen voor een massage. Een bijkomend voordeel voor de boeren. Koeien die goed in hun vel zitten, geven meer melk. Een goede melkkoe geeft ongeveer 25 liter melk per dag oftewel 7.000 liter per jaar!

Genieten van wat het platteland te bieden heeft

Wat kun je tijdens de Boer’n Borrel allemaal verwachten? Uiteraard een kijkje achter de schermen, maar niet voordat je welkom bent geheten met koffie/thee én krentwegge. Daarna gaan we het hebben over het boerenleven. Waar houdt de boer zich dagelijks mee bezig? Wat speelt er op de boerderij? Hoe werkt een melkcarrousel of melkrobot? Al deze vragen en nog meer vragen die je zou willen stellen worden beantwoord. Persoonlijk, door de boer zelf! Verder kun je natuurlijk de kalfjes aaien, voeren en… Boer’n Yoghurt proeven tijdens de proeverij! En wie weet vragen we je om een speciale smaak te selecteren voor een nieuwe Boer’n Yoghurt of om je mening in een vraagstuk dat speelt bij de afdeling productontwikkeling.
 

 

Boer’n Yoghurt Aardbei

Tijdens de proeverij maak je onder andere kennis met de Boer’n Yoghurt Aardbei. Deze variant zit nu boordevol stukjes zoete aardbei van de nieuwe oogst 2014. Met heel veel stukjes verse aardbei rechtstreeks van de bron is deze Boer’n Yoghurt het proberen meer dan waard. Pak een lepel en trakteer jezelf op een hap!

Gratis te bezoeken

De Boer’n Borrel is gratis te bezoeken. Bij inschrijving via de website van zuivelhoeve ontvang je een bevestiging. De Boer’n Borrel vindt plaats in Nederland op verschillende data in juni, juli en september en is altijd ’s middags en duurt ongeveer drie uur (aanvang 14.30 uur). Wees er snel bij, want vol = vol! Voor meer informatie over de Boer’n Borrel of de producten van Zuivelhoeve kijk je op zuivelhoeve.nl.

Comments are closed.