Landelijke dag van het kasteel op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo neemt dit voorjaar weer deel aan de Landelijke Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, maandag 9 juni. Vele tientallen buitenplaatsen en kastelen openen op deze dag hun deuren voor publiek. Op Paleis Het Loo zijn diverse tentoonstellingen te zien, waaronder de tentoonstellingen over Grace Kelly en ‘Royal Showpieces’.

paleis-het-loo

In de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ wordt het unieke verhaal verteld over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen opnieuw tot leven. Daarnaast is in het paleis de presentatie ‘Royal Showpieces’ te zien, waarbij in vijf van de historische vertrekken werk van hedendaagse ontwerpers wordt samengebracht met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot. In paleis en tuin is de jaarlijkse presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’ bekijken. Deze zomer staan de bloemkunst in paleis en tuin centraal. Er kan een audiotour door het paleis gevolgd worden, voor kinderen is er een speciale kinderaudiotour.

 

 

Tijdens de Landelijke Dag van het Kasteel worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek in aanraking wil brengen met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland.

Comments are closed.