Finnair SkyWheel geopend in Helsinki

Het Finnair SkyWheel, een 40-meter hoog reuzenrad, werd gisteren geopend in de Katajanokka haven in hartje Helsinki. Niet ver van de plaats waar Finnair in de jaren twintig haar eerste vluchten uitvoerde onder de naam Aero Oy. Het gigantische reuzenrad blijft het hele jaar door open en is uitgerust met 30 temperatuurgecontroleerde blauwe en witte cabines. Bijzonder is een speciale VIP cabine met een glazen vloer, leren zitplaatsen en een Veuve Clicquot champagne service. Een rit in het Finnair SkyWheel duurt 15 minuten, terwijl een rit in de VIP cabine ongeveer 25 minuten duurt.

finnair-skywheel

Panoramische tocht boven Helsinki

Deze zomer zal het Finnair SkyWheel duizenden bezoekers meevoeren op een panoramische tocht boven de daken van Helsinki. Wij zijn er trots op geassocieerd te worden met Helsinki’s nieuwste bezienswaardigheid, die tevens verbonden is met onze eigen geschiedenis.

Zegt Jarkko Konttinen, Finnair’s vicepresident Marketing en Productontwikkeling.

Gratis rit voor Finnair Plus leden

Op zondag 8 juni a.s. krijgen alle Finnair Plus leden de kans om tussen 09:00 uur en 16:00 uur een gratis rit te maken in het Finnair SkyWheel. Buiten deze tijden kunnen alle Finnair Plus leden een rit maken tegen een gereduceerd tarief van €9 (normale prijs €12). De VIP cabine heeft een capaciteit van vier personen en kan geboekt worden tegen een vast tarief van €195, inclusief een fles Veuve Clicquot champagne.
 

 

Van Nederlandse bodem

De Finnair SkyWheel is eigendom van en wordt geëxploiteerd door SkyWheel Helsinki Oy en is ontworpen en gebouwd door het Nederlandse Dutch Wheels; wereldleider in het ontwerpen en de bouw van reuzenraden en vrijstaande attracties.

Comments are closed.