Finnair start met vluchten naar Kazan, Samara en Nizhny Novgorod in Rusland

Deze zomer breidt Finnair haar vluchtschema uit met vluchten naar Samara, Kazan en Nizhny Novgorod: 3 prominente regionale steden met historisch belang aan de Wolga rivier in Rusland. De eerste vlucht naar Nizhny Novgorod International Airport (luchthavencode GOJ) vertrekt op 25 juli. Vanaf 7 augustus vliegt Finnair op Samara’s Kurumoch International Airport (KUF) en op Kazan International Airport (KZN) vanaf 18 augustus.

finnair

De Russische federatie via Helsinki voor heel Europa binnen handbereik

De Russische Federatie is Finland’s grootste handelspartner buiten de EU en Finland wordt door veel Russen beschouwd als favoriete zakelijke- en vakantiebestemming. Dankzij onze compacte en efficiënte uitvalsbasis in Helsinki spelen onze nieuwe routes en vluchten niet alleen in op de vraag naar uitgaande reizen vanuit Rusland naar Finland, maar ook naar andere Europese bestemmingen binnen het uitgebreide netwerk van Finnair. We hopen daarnaast dat de nieuwe routes Finnen en andere Europeanen aanmoedigen om de drie historische en commercieel belangrijke steden aan de Wolga te ontdekken.

Zegt Allister Paterson, Finnair’s Chief Commercial Officer.

Drie belangrijke steden aan de Wolga

Nizhny Novgorod telt 1,2 miljoen inwoners en is een groeiend IT centrum en het administratieve centrum van de provincie Wolga. Kazan, met 1,1 miljoen inwoners, is de multiculturele hoofdstad van Tatarstan en het wereldcentrum van de Tatar moslimcultuur. Samara, die ook 1,1 inwoners telt, is een industrieel centrum in het zuiden van Rusland dat naam heeft gemaakt vanwege haar ruimtevaartindustrie en de Samara Universiteit voor Ruimtevaart.
 

 

Andere bestemmingen van Finnair in Rusland

Finnair vliegt ook naar andere bestemmingen in Rusland, waaronder twee maal daags naar St. Petersburg, negen keer per week naar Moskou (Sheremetyevo) en vier keer per week naar Yekaterinburg. Dankzij Oneworld partner S7 Airlines heeft Finnair daarnaast aansluitende vluchten naar Moskou (Domodedovo) en naar Kazan, Novosibirsk, Rostov-on-Don, Samara, Ufa en Yekaterinburg. De vluchten naar Samara, Kazan en Nizhny Novgorod worden namens Finnair uitgevoerd door Flybe Finland in Embraer E90 toestellen.

Comments are closed.