800.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens Pinksteren. Ongeveer 500.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land en circa 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Pinksteren valt dit jaar op zondag 8 en maandag 9 juni.

Pinksteren

Kamperen is populair

Vergeleken met vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 150.000 meer Nederlanders op vakantie. Vorig jaar viel Pinksteren vroeg en was het behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Dit jaar belooft het pinksterweekeinde zomers en op sommige plekken zelfs tropisch te worden. Hierdoor trekken er met name meer kampeerders opuit. Kamperen in eigen land is favoriet tijdens Pinksteren; ruim de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalow een populaire accommodatie. Rond Pinksteren wordt er ruim 80 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

 

 

Buurlanden

Ongeveer veertig procent van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn de buurlanden, Duitsland en België, en Frankrijk.

Comments are closed.