Albufeira in trek bij Nederlandse vakantiegangers

Veel Nederlanders zijn in de afgelopen weken op zoek gegaan naar zonnige Europese vakantiebestemmingen. De belangstelling voor een verblijf in Albufeira lijkt het sterkst te stijgen. Dit blijkt uit gegevens van boekingssite Hotels.com. Tussen 1 april en 15 mei 2014 vergeleek Hotels.com het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar Europese zonbestemmingen met dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen weken nam de vraag naar een groot aantal populaire bestemmingen sterk toe op de boekingssite.

albufeira

Snelst stijgende zonbestemmingen op Hotels.com onder Nederlandse reizigers (1 april t/m 15 mei 2014 ten opzichte van dezelfde periode in 2013):

Albufeira (167%)
Kaş (102%)
Sevilla (98%)
Tenerife (75%)
Bodrum (71%)
Santorini (56%)
Rhodos (29%)
Fuerteventura (16%)
Cyprus (13%)
Ibiza (11%)

Albufeira is de snelste stijger onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Portugese badplaats nam met 167 procent toe ten opzichte van vorig jaar. De kustplaats aan de Atlantische Oceaan biedt toeristen een uitgestrekt zandstrand, een moderne jachthaven en een levendig centrum.
 

 
Op de tweede plaats volgt de Turkse badplaats Kaş met een stijging van 102 procent. Nederlandse reizigers lijken het schilderachtige plaatsje, gelegen in een fraaie Zuid-Turkse baai, definitief te hebben ontdekt. De enige stedenbestemming in de top van de lijst is Sevilla, met een stijging van 98 procent. Sevilla is een van de meest zuidelijke en warmste steden van Europa. De overige bestemmingen in de top van de lijst waarvan de populariteit onder Nederlandse reizigers in de afgelopen weken is gestegen zijn Tenerife (75 procent), Bodrum (71 procent), Santorini (56 procent), Rhodos (29 procent), Fuerteventura (16 procent), Cyprus (13 procent) en Ibiza (11 procent).

Comments are closed.