Op adem komen in Vorarlberg

Elke vakantieregio in Vorarlberg, in het westen van Oostenrijk, heeft zijn eigen speciale karakter. Het landelijke Bregenzerwald verrast met kunst, cultuur en kaas. Het Brandnertal en het Biosphärenpark Großes Walsertal bieden gezinnen volop activiteiten. In het Kleinwalsertal verbetert de gezondheid met een speciaal programma en in het Montafon staat sportiviteit op het programma.

Silvretta Montafon

`Expeditie wildernis` in het Brandnertal

De interactieve wandelroute heet `Natursprünge` en wordt in juni 2014 in de Alpenregion Bludenz geopend voor publiek. Deze innovatieve route, die in samenwerking met de Naturerlebnisschau inatura ontstaan is, nodigt bezoekers van alle leeftijden uit de natuur te begrijpen en te beleven. Hier leert men op een speelse manier hoe de Alpen zijn ontstaan en welk belang het water en de bodem hebben. De stations geven een kijkje in de flora en fauna, het bos- en wildbestand, en de gevaren in de bergen.

 

 

Moeras-gastronomie in het Bregenzerwald

Sinds de plaats Krumbach zijn moeraslandschap met een wandelroute ontsloten heeft, wijden vier speciale moerasrestaurants zich aan culinaire lekkernijen uit het moeras. Planten, bessen en kruiden uit het moeras verfijnen de gerechten en de dranken. De vier moerasrestaurants in Krumbach nodigen gasten op de eerste zaterdagen in de zomermaanden uit voor een moeraswandeling met aansluitend een moerasontbijt. De wandeling start om 6 uur ´s ochtends en het ontbijt begint om 8 uur.

Walser Omgang in het Kleinwalsertal

De „Walser Omgang“ is een speciaal ontwikkeld bewegings- en vitaliteitsprogramma om levenskwaliteit en prestatievermogen te verbeteren. Het programma is speciaal afgestemd op de individuele levenssituatie van de gast. Er zijn wandelroutes met drie verschillende thema’s: regeneratie, balans en activering. Op hun eigen wijze stimuleren ze om bewust te lopen, te kijken met open ogen, te luisteren, te ruiken en de eigen waarneming beter te trainen. Van eind mei tot begin november vindt iedere dinsdag een begeleide wandeling op de Walser Omgang plaats.

Overnachten onder de sterrenhemel in het Montafon

Wandelaars die kiezen voor een nachtje in een tent op de berg beleven een nacht onder de vrije sterrenhemel. Begeleid door een gids betrekken de deelnemers in de bergen van Gaschurn hun tent. Wie wil kan aansluitend de klimroute op de Klettersteig Burg bedwingen. ´s Avonds bereidt chefkok Kurt Woltsche het avondeten bij het kampvuur. De volgende dag staat het ontbijt in het bergrestaurant klaar. Niet alleen hier, maar ook op andere plekken in het Montafon kan men ontbijten op de berg, waarna een perfecte bodem is gelegd voor een van de vele wandelingen die het Montafon te bieden heeft.

TIP Regionale voordeelkaarten

In de twee vakantieregio’s Kleinwalsertal en het Bregenzerwald zijn de voordeelkaarten bij de deelnemende bedrijven al bij de overnachtingsprijs inbegrepen. De kaarten zijn geldig, afhankelijk van de regio, voor het openbaar vervoer, de bergbahnen, musea, activiteiten en diverse programma’s.

Comments are closed.