Genieten van watersport: 5 leuke plekjes in Nederland

De lente is volop aan de gang en de zomer is in zicht. Een dagje naar zee, een gezellige picknick aan het meer of zelfs waterskiën en kiteboarden staan alvast op de agenda.

Of je nu een actieve beoefenaar bent die zich op het water wenst uit te leven of een toeschouwer langs de kant of op het strand, op en langs het water valt er altijd wel iets te beleven. Ware het niet dat de afstand tot de adembenemende moves of tot mooie uitzichten vaak vrij groot is. Een verrekijker stelt je dan in staat om de actie te beleven zonder nat te worden of een beweging te missen. SWAROVSKI OPTIK biedt je 5 mooie plekken in Nederland om optimaal te genieten van watersport. Het liefst met een verrekijker in de aanslag.

verrekijker-watersport-nederland

Compacte verrekijker

De CL Pocket van SWAROVSKI OPTIK is ideaal om mee te nemen naar, op en langs het water. Deze compacte verrekijker is licht in gewicht, van optimale kwaliteit en handig op te bergen of aan je nek of schouder te hangen. Met een verrekijker kan je zelfs de emoties op het gezicht van de sporter ervaren of rustig een boot of surfplank van dichtbij bekijken. En dat allemaal gewoon vanop afstand. Beleef het moment en maak jouw water(sport)moment nog intenser met de CL Pocket van SWAROVSKI OPTIK.

 

 

De 5 coolste watersportplekken Nederland

Als waterland is er ook in Nederland van alles te beleven. SWAROVSKI OPTIK geeft je de vijf coolste plekken om de komende maand met de CL Pocket-verrekijker in je zak te bezoeken.

1. Kitesurfers in Wijk aan Zee

Surfen achter een vlieger aan; dat levert sowieso coole beelden op. In Wijk aan Zee vind je diverse hippe strandtenten om een middagje te loungen en te genieten van ware kunst op de golven. Wanhoop niet als je denkt te ver weg te zitten; elke move trek je direct naar jouw terras toe – niet met een smartphone, maar met een verrekijker. Hang loose!

2. Wakeboarders op het Markermeer

Je wist vast wel dat je op het Markermeer de bijzonderste vogels kunt spotten. Maar ook voor het genieten van watersport kun je hier perfect terecht. De wakeboarders schieten voorbij. Achter de speedboot behalen ze ongelofelijke snelheden en doen de meest ongelooflijke trucs. Aan jou de taak om te zitten en te kijken. Meer heb je niet nodig om optimaal te genieten van dat wat je voorgeschoteld krijgt.

3. Kitesurfers op Strand Nulde

Nulde is een van de hotspots voor surfend Nederland. Platte stranden, harde wind en direct aan het Veluwemeer; een waar paradijs voor actievelingen. Op het uitgestrekte Wolderwijd is de absolute surftop te vinden. Daar heeft de wind namelijk volledig vrij spel – wat voor gevaarlijke taferelen kan zorgen. Beleef de ware sensatie en spot de heldhaftigste surf dudes vanuit het zand. It’s up to you!

Kitesurfen

Kitesurfen

4. Zeilboten kijken vanaf het terras van Muiderslot

Goed zicht is onontbeerlijk voor de watersport. Zeker op grote wateren als die bij het Muiderslot is een verrekijker dan geen overbodige luxe. Vanaf de zeilboot natuurlijk. Maar ook om het een en ander te spotten vanaf het terras of zelfs vanuit de kasteeltoren. Waan je in de Middeleeuwen en geniet tegelijkertijd van moderne actie op het water – veel fijner kun je jouw zaterdagmiddag niet doorbrengen toch?

5. Waterskiën op de Loosdrechtse Plassen

Bij waterskiën hoort ook vallen. Een belangrijke taak is dan weggelegd voor de speedboot die de skiër vooruit trekt. Een verrekijker is dan onontbeerlijk om de gevallen sporter snel terug te vinden en hem op te pikken. Ben je zelf niet zo’n snelheidsduivel? De Loosdrechtse Plassen zijn een ideale stek om vanaf de kant mee te genieten van dat wat er achter de boot gebeurt.

Nog leuke watersportplekjes gespot? Laat het ons weten!

Comments are closed.