Oudste pretpark van Nederland vierde 90-jarig bestaan

Op zaterdag 24 mei vierde Familiepretpark de Waarbeek haar 90-jarig jubileum. Speciaal voor deze dag nodigde de Waarbeek alle burgemeesters van de provincie Overijssel uit om 90 mensen aan te wijzen die een dagje uit verdienden. Dit resulteerde in een zeer bijzondere en drukke dag met ruim 2500 gasten uit de hele provincie.

Burgemeester Sander Schelberg spreekt Arijan van Bavel en Joris Bengevoord toe.

Burgemeester Sander Schelberg spreekt Arijan van Bavel en Joris Bengevoord toe.

Iedere burgervader mocht 90 mensen meenemen naar de feestdag, en daar werd op geheel eigen wijze gehoor aan gegeven. De ene burgemeester gaf alle kaarten aan de voedselbank, andere brachten het onder bij sociale zaken en weer anderen verdeelde de 90 tickets onder alle basisscholen in de gemeente in Nederland. Ook werd er door een fanatiek twitterende burgemeester Sander Schelberg (Hengelo) een prijsvraag via het sociale medium op touw gezet.

Burgemeester Hengelo

Burgemeester Schelberg sprak mede namens al zijn collega’s de jarige toe. Hij complimenteerde Arijan van Bavel en Joris Bengevoord, die vier jaar geleden met nieuw elan de exploitatie van het in verval geraakte park op zich namen. Burgemeester Schelberg prees het feit dat de nieuwe directie alle moeite doet het park een ‘sociaal gezicht’ te geven. Niet alleen is De Waarbeek erg toegankelijk vanwege de lage entreeprijs, de directie probeert ook veel mensen die moeilijk aan werk kunnen komen een kans te geven. Zo werken er veel Wajongers.

We hebben de afgelopen jaren met een fantastisch team hard gewerkt om van Familiepretpark de Waarbeek weer het leukste en goedkoopste pretpark van Overijssel te maken. Niet alleen de attracties zijn vernieuwd of verbeterd maar ook aan de reputatie is hard gewerkt.

Zegt Joris Bengevoord.

Tijdens het officiële gedeelte nam mede eigenaar Arijan van Bavel – alias Adje side kick van Paul de Leeuw – het woord en bedankte iedereen die zich al die jaren heeft ingezet voor het park. Dweilorkest De Eierjongens uit Winterswijk zorgde voor de muzikale omlijsting van de viering. Daarna mochten de kinderen een Twekky-pinata gevuld met snoep stukslaan. Met die handeling werd het centrale plein omgedoopt tot ‘Familie Smitplein’, een eerbetoon aan de grondleggers van het pretpark.

Nog meer feest!

In juni wordt het negentigjarig bestaan gevierd met enkele speciale activiteiten. Speciaal voor deze bijzondere verjaardag brengen een aantal favoriete televisie helden een bezoek aan Familiepretpark de Waarbeek! Altijd al eens met je Sesamstraat vrienden Bert en Ernie op de foto gewild? Of wil je samen met Buurman en Buurman het pretpark onveilig maken? Dat kan! Bekijk onderstaande data en plan je gezelligste dagje uit:
Zaterdag 14 juni Buurman en Buurman
Zaterdag 21 juni Bert en Ernie
Zaterdag 28 juni Zandkasteel en Twekky
 

 

Nieuwe attractie

In juni opent Familiepretpark de Waarbeek een nieuwe attractie. We houden u nog even in spanning! Ook zijn er diverse nieuwe toffe speelplekken gecreëerd!

Comments are closed.