Leiden in de ban van theater en markten

Afgelopen weekend, 24 en 25 mei, vond het Verrassend Winkelweekend ‘Theater & Markten’ plaats. De binnenstad van Leiden stond vol kraampjes, bakfietsen, eettentjes en rollende keukens.

Verrassend Winkelweekend mei 2014 Mathilde Santing

BakfietsSale

Voor het eerst dit jaar stond er een heuse bakfietsenmarkt in de binnenstad van Leiden. Ondernemers uit en rondom Leiden kwamen met spulletjes naar deze markt, om vanuit de bakfiets te verkopen, zoals ze dat vroeger deden. Fleur Veldkamp, organisator van de Bakfietsenmarkt was enthousiast:

Ik was erg verrast door alle creatieve bakfietsen en alle leuke reacties! Zeker voor herhaling vatbaar.

Kinderkunstmarkt

Ook voor de kleintjes was er genoeg te doen. Op de Beestenmarkt was er een Kinder Kunst & Creamarkt met workshops waar de kinderen zelf creatief aan de slag konden. Bij de workshop Theaterpop, maakten de kinderen unieke poppen met een eigen karakter. De poppen leken levensecht en mochten door de kinderen mee naar huis genomen worden.
 

 

Rrrollend Leiden

Trudy Kwik van Kwik Events, de organisator van Rrrollend Leiden: ‘De eerste editie van Rrrollend Leiden is zeer succesvol geweest. Ruim 8.000 enthousiaste bezoekers, 28 foodtrucks met heerlijk eten en leuke optredens vanuit het Verrassend Winkelweekend. Dit smaakt naar meer, dus op naar de volgende editie in september.’

Verder waren overal door de stad singer-songwriters, theateroptredens en muziek. De stad bruiste, het was goed druk en het weer was prima. Al met al een heel geslaagd weekend. Ruud Witteman, eigenaar Einstein:

In één woord, het was fantastisch! Heerlijk genieten. Leiden, zoals Leiden bedoeld is.

Comments are closed.