1 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens Hemelvaart

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n miljoen Nederlanders op vakantie gaan tijdens Hemelvaart. Zo’n 600.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land en circa 400.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 29 mei en veel Nederlanders maken er een lang weekend van.

Kamperen populair

Kamperen populair

Vakantie in eigen land populair

Het lange hemelvaartweekend is een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Vergeleken met 2012 is het aantal vakanties rond Hemelvaart ongeveer gelijk. Vorig jaar viel Hemelvaart in de meivakantie. Zo’n zestig procent van alle vakanties is een (korte) vakantie in eigen land. Daarbij is kamperen favoriet; bijna de helft van de binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Daarnaast is ook de bungalowvakantie in eigen land populair.

Laat boeken en last minutes

De trend van laat boeken zet zich voort. Bovendien speelt het weer een grote(re) rol omdat in deze periode veel kampeerders eropuit trekken. Bij goed weer in aanloop naar het lange weekend is men eerder geneigd ‘nog snel even’ een weekendje weg in eigen land boeken. Het is dan ook de verwachting dat er een run op lastminuteboekingen zal plaatsvinden.

 

 

Toeristische bestedingen

De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie rond Hemelvaart is zo’n 165 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er rond Hemelvaart zo’n 100 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land.

Buurlanden

Ongeveer veertig procent van alle vakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Hemelvaart zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Comments are closed.