De Vercors: Een unieke natuurbestemming

Het Natuurpark de Vercors, gelegen in het zuiden van Frankrijk tussen de Provence en de Alpen, is een van de grootste natuurparken van Frankrijk.

natuurpark-vercors

Het natuurpark strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 206 000 hectare in de departementen l’Isere en la Drôme. Het beschermde milieu en de diversiteit van het landschap maken de Vercors tot een unieke natuurbestemming en een bijzonder speelterrein voor jong en oud.

Met meer dan 1500 km aan gemarkeerde routes, leent dit prachtige gebied met een zeer divers reliëf zich voor de meest uiteenlopende activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, canyoning of het ontdekken van grotten. Er is voor ieder wat wils !
 

 
De ViaVercors is een echte ontdekkingsroute die het hoogplateau van de Vercors over bijna 40 km doorkruist. Te voet, per paard of op de electrische fiets, biedt deze route vakantiegangers een geheel nieuwe manier van vervoer zonder auto. Het Natuurpark de Vercors, het grootste natuurreservaat van Frankrijk, zet tegenwoordig vooral in op de ontwikkeling van duurzaam toerisme, een aanpak die op Europees niveau erkend is met het label “Europees Handvest voor Duurzaam Toerisme”

Het Regionaal Natuurpark de Vercors is een waar paradijs voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van ongerepte natuur, een plek voor gezondheid en vitaliteit, en nodigt u uit voor een grootse natuurbeleving en het delen van deze genoegens !

Comments are closed.